Gamescom 2016: Počeo najveći sajam videoigara u Europi

Gamescom se, kao i svake godine, održava u Kölnu u Njemačkoj.

Monika Nožić Monika Nožinić | 18.08.2016. / 13:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U njemačkom gradu Kölnu otvoren je Gamescom, najveći sajam video igara u Europi. Sajam će trajati do kraja tjedna, a organizatori očekuju preko pola milijuna posjetitelja. Glavna tema ovogodišnjeg Gamescoma, koji se održava pod sloganom "Junaci u novim dimenzijama", su igre u virtualnom svijetu.

Vodeće svjetske kompanije na području računalnih igara, Sony i Microsoft, predstavit će novu opremu prilagođenu popularnim igrama. "Gamescom je jedini sajam na kojem svoje najnovije proizvode predstavljamo ljubiteljima računalnih igara i prije puštanja u prodaju“, rekao je Aaron Greenberg, šef marketinga Microsoft kompanije.

Ulaznice za ovogodišnji sajam, koji se za publiku otvara u četvrtak, 18. kolovoza, odavno su rasprodane. Na sajmu je više od 8 000 kompanija iz područja računalnih igara, a ljubitelji igara uživat će u bogatom popratnom programu, koncertima i susretima igrača.

Ovogodišnji sajam je, zbog nedavnih terorističkih napada u Europi, organiziran uz visoke mjere sigurnosti, a paralelno s Gamescomom pokrenuta je i prva "online ambulanta" za ovisnike o internetu i računalnim igrama, veliki Dota 2 i drugi gamerski turniri.
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti