Garmin osmislio poseban gadget za žene koje vole vježbati

HRM-Fit ne bilježi te podatke samo tijekom trčanja već i tijekom drugih aktivnosti poput vožnje bicikla, treninga snage, HIIT-a i slično.

Martina Čizmić | 15.01.2024. / 14:34

Garmin HRM-Fit (Foto: Garmin)

Sportaši i rekreativci svoj napredak tijekom vježbanja prate na različite načine. Od pametnih fitnes-narukvica, preko pametnih satova, pa do specijaliziranih uređaja koji bilježe cijeli niz parametara. 

No Garmin je odlučio napraviti mjerač otkucaja srca kreiran posebno za žene i predstavio ga na ovogodišnjem CES 2024. Za razliku od ostalih uređaja, koji se nose na zapešću ili oko prsa, HRM-Fit opremljen je štipaljkom i jednostavno se pričvršćuje na sportski grudnjak. Uz to što je tako jednostavno prebaciti uređaj s jednog sportskog grudnjaka na drugi, zbog blizine srca, ističu iz Garmina, preciznije bilježi otkucaje srca i podatke o vježbanju u stvarnom vremenu.

HRM-Fit ne bilježi te podatke samo tijekom trčanja već i tijekom drugih aktivnosti poput vožnje bicikla, treninga snage, HIIT-a i slično. 

Kako ističu iz Garmina, HRM-Fit kompatibilan je s Garmin pametnim satovima, biciklističkim računalima Edge, aplikacijom Tacx Training i brojnom opremom za fitnes. 

Dovoljno je povezati pametni sat i HRM-Fit i svi će se podaci zabilježeni tijekom vježbanja prikazivati na pametnom satu te uskladiti u aplikaciji. Čak i ako je tijekom vježbanja pametni sat izvan dometa, kad ponovno bude u dometu HRM-Fit-a, svi će podaci biti prebačeni.

Za razliku od drugih Garminovih uređaja, HRM-Fit nema punjivu bateriju. No, ističu, baterija koja je ugrađena u uređaj trebala bi izdržati barem godinu dana, što bi trebalo zadovoljiti i najpredanije vježbačice. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti