Generalna skupština Internacionalne Piratske Partije u Češkoj

Sutra i prekosutra, 14. i 15. aprila, održava se Generalna skupština Internacionalne Piratske Partije u Pragu, u Češkoj, a učestvuje i Piratska Partija iz Srbije, saopštio je srpski ogranak ove međunarodne organizacije.

Zimo Zimo Vjekoslav Cerovina | 13.04.2012. / 23:14

Generalna skupština Internacionalne Piratske Partije u Češkoj

Sutra i prekosutra, 14. i 15. aprila, održava se Generalna skupština Internacionalne Piratske Partije u Pragu, u Češkoj, a učestvuje i Piratska Partija iz Srbije, saopštio je srpski ogranak ove međunarodne organizacije. Predstavnici iz više od 20 zemalja sastaće se na Generalnoj skupštini Internacionale Piratske Partije (PPI) 2012 u Češkoj, kaže se u novom saopštenju PP Srbija.

Tokom ove konferencije, Generalna skupština koja je i najviše telo PPI-a, odlučiće o primanju novih članova u PPI, izabraće novi odbor i diskutovati i glasati o amandmanima PPI statuta. Uz to će se održati open space diskusije i paralelna rasprava o formiranju Piratske Partije Evrope / EU.

Ivan Bartoš, presedavajući organizacije Češke Piratske Partije, kaže:'Ovo je jedan od najvažnijih sastanaka Pirata tokom godine. Ponosni smo što se održava u Pragu. Pirati širom sveta moći će da izađu u sustret izazovima XXI veka za kojima druge političke partije, koje još žive u analognom svetu, uzaludno tragaju.'

Vodeći govornici na PPI konferenciji su:

- Amelija Andersdoter (Piratska Partija Švedske, član Evropskog Parlamenta)

- Lorens Vanderval (Politički savetnik u Evropskom Parlamentu za Zelene/EFA grupe)

- Kori Doktorov (Novinar, bloger, žurnalista, ko-urednik Boing Boinga i poznati

borac protiv kopirajt-monopola)

- Fabio Rajnhart (član Piratske Partije u Berlinskom Parlamentu)

- Rik Falkvinge (osnivač prve Piratske Partije u Švedskoj)

'Piratski pokret se brzo širi i trenutno postoje Piratske Partije u skoro 50 zemalja širom sveta. Piratske Partije su više of nacionalnih političkih aktera, mi smo globalni politički i socijalni pokret!', kaže Lola Voronjina, glavni administrativni nadzornik PPI-a.

PPI konferencija 2012 je savršena prilika da se pripreme buduće internacionalne kampanje i razmene piratskih ideja. Na kraju krajeva- “Deliti znači da vam je stalo!” - kaže se u saopštenju PP.

Zainteresovani PPI konferenciju mogu pratiti uživo preko http://www.pirate-streaming.net/?page_id=93&id=206

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti