Vertikalni TV: Sero je televizor za milenijalce koji ne mogu bez društvenih mreža

Samsung Sero dolazi s posebnim postoljem koje omogućuje rotiranje televizora te ga se može koristiti vertikalno – što je idealno za pregledavanje sadržaja s mobilnih uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.04.2019. / 12:00

Samsung Sero (Foto: Samsung)

Prije 15-ak godina prosječni televizor u našim kućanstvima izgledao je poput velike kutije koju su s vremenom zamijenili tanki ekrani. Dimenzije ekrana sve su više rasle, kao i rezolucija, kompanije su predstavljale brojne nove tehnologije (neke, poput 3D tehnologije kakvu su imali svi televizori nakon uspjeha Avatara korisnici nisu prihvatili), ali što se tiče samog ekrana, njegov omjer stranica bio je prilagođen sadržaju u 4:3, odnosno formatu 16:9.

Samsung Ambient Mode Samsungov novi QLED televizor ili umjetnička slika?

Putem pametnih telefona sadržaj se primarno prikazuje vertikalno – internetske stranice, društvene mreže i drugi sadržaj prilagođen je ekranima telefona (naravno, kada se okrene telefon, mijenja se i prikaz sadržaja, no većina korisnika i dalje telefon koristi vertikalno), a kako bi povezao ova dva svijeta, televizijski i mobilni, Samsung je predstavio zanimljiv novi uređaj.

Samsung Sero (Foto: Samsung)

Samsungov televizor nazvan Sero (što na korejskom jeziku znači vertikalno) namijenjen je, kako kažu iz ove kompanije, primarno milenijalcima koji većinu sadržaja pregledavaju na ekranima mobilnih telefona te je prilagođen i optimiziran upravo takvom mobilnom sadržaju. Naime, Sero se može koristiti kao klasičan TV postavljen horizontalno, no zahvaljujući postolju na kojem je smješten može se zarotirati i postaviti vertikalno.

Tako, kada povežete svoj smartphone sa Serom, sadržaj će se na TV-u prikazivati jednako kao i na telefonu.
Uređaj dolazi samo s dijagonalom od 43 inča, ima zvučnike od 60 W i podršku za Samsungov glasovni asistent Bixby, a više detalja o samom TV-u trebali bismo saznati krajem svibnja, kada će se pojaviti u prodaju u Južnoj Koreji. Nije poznato hoće li se pojaviti i na drugim tržištima te ekipa iz Samsunga prvo želi vidjeti jesu li korisnici uopće zainteresirani za ovakav tip televizora, a jedan od otežavajućih faktora svakako će biti njegova cijena koja iznosi oko 1600 dolara.

Samsung Micro LED zaslon (Foto: Samsung) Samsung predstavio televizor čiju veličinu možete sami mijenjati

Iako na mreži možemo pročitati dosta negativnih komentara o tom televizoru, nije teško zamisliti brojne situacije u kojima bi prikazivanje sadržaja s mobitela na velikom (vertikalnom) TV ekranu bilo korisno. Npr., ako neki Story s Instagrama, fotografije i videozapise s Facebooka želite prikazati prijateljima, oni se ne moraju nagurati ispred mobilnog ekrana, već mogu sjesti na kauč i u sadržaju uživati na velikom ekranu Sera.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti