Samsung predstavio televizor čiju veličinu možete sami mijenjati

Zahvaljujući Micro LED tehnologiji korisnici mogu sami mijenjati veličinu zaslona televizora.

Martina Čizmić | 09.01.2019. / 10:26

Samsung Micro LED zaslon (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Samsung je predstavio zanimljivu inovaciju u modularnoj tehnologiji Micro LED zaslona tijekom godišnjeg događaja First Look CES u Aria Resort & Casino u Las Vegasu. Nova Micro LED tehnologija predstavljena na ovom događaju uključuje novi 75-inčni zaslon i 219-inčni Wall te druge različite veličine, oblike i konfiguracije za novu generaciju modularnog Micro LED zaslona, dobitnika Nagrade za inovacije 2019 CES.

Samsung je već desetljećima predvodnik inovacija nove generacije zaslona. Naša Micro LED tehnologija na čelu je sljedeće revolucije zaslona s inteligentnim, prilagodljivim zaslonima koji se ističu u svakoj kategoriji performansi. Samsung Micro LED nema granica, ima samo beskrajne mogućnosti, rekao je Jonghee Han, predsjednik Visual Electronics u tvrtki Samsung Electronics.

Novi Samsungovi TV zasloni sastavljeni su od pojedinačnih mikro LED modula, s milijunima anorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova koji emitiraju vlastito svjetlo kako bi proizveli briljantne boje na zaslonu, pružajući neusporedivu kvalitetu slike koja nadilazi bilo koju tehnologiju prikaza trenutačno dostupnu na tržištu.

Samsung Micro LED zaslon (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Na prošlogodišnjem CES-u Samsung je predstavio nagrađivani 146-inčni Micro LED zaslon na The Wallu. Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu ultrafine poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je uspio stvoriti 4K Micro LED 75-inčni zaslon koji pristaje svakom kućanstvu.

Micro LED tehnologija nudi fleksibilnost u veličini zaslona koja korisnicima omogućuje prilagodbu kako bi odgovarala bilo kojoj prostoriji. Dodavanjem Mikro LED modula korisnici mogu proširiti svoj zaslon na željenu veličinu. U budućnosti će tako omogućiti stvaranje vrhunskog zaslona čak i na nepravilnim veličinama zaslona, kao što su 9 x 3, 1 x 7 ili 5 x 1, koje odgovaraju njihovim prostornim, estetskim i funkcionalnim potrebama.

Samsung Micro LED tehnologija također optimizira sadržaj bez obzira na veličinu i oblik zaslona jer se mogu skalirati kako bi povećali razlučivost – sve dok se zadržava konstantna gustoća piksela. Osim toga, Micro LED može podržati sve, od standardnog sadržaja 16: 9 do 21: 9 filmova širokog formata, do nekonvencionalnih omjera kao što je 32: 9 ili čak 1: 1, bez kompromisa u kvaliteti slike.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti