Native Instruments, osim što je poznat po svojim uređajima za DJ-e i producente, radi i na inovativnim proizvodima kao što je novi format datoteka za DJ-e.

“STEAM” je predstavljen na zimskom izdanju glazbene konferenciju u Miamiju, a istu su prihvatile već stotine raznih glazbenih etiketa.

Radi se o tehnologiji koja omogućuje pjesmama da budu zapakirane u posebne slojeve. Točnije rečeno, pjesma u formatu “steam.mp3” sastojat će se od posebne bas dionice, vokala, bubnjeva, itd, a sve to kako bi DJ-ima omogućila lakše upravljanje pjesmama, te miksanje primjerice vokala jedne pjesme s ritmom druge, i slično.

DJ-i poput Richie Hawtina već duže vrijeme prakticiraju slične stvari, a uz pomoć STEAM-a, puštanje glazbe uživo postalo bi jednostavnije što bi izvođačima omogućilo veću kreativnost.

Činjenica jest da je glazba otišla jako daleko od vinila i CD-a koji nisu pružali toliku slobodu izvođačima kao što je to slučaj s današnjom tehnologijom, a ovo je samo korak prema naprijed u svijetu glazbe i tehnologije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju