Globalni pad sustava pogodio popularne internetske stranice

Brojne popularne internetske stranice bile su su nedostupne u četvrtak zbog globalnog pada internetskih servisa, objavio je BBC.

Hina Hina | 22.07.2021. / 20:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnici koji su pokušali ući u neke od stranica dobili su poruku o DNS greškama (Sustav domenskih imena), što znači da njihov zahtjev nije mogao doći do stranica. Među pogođenim stranicama su Airbnb, UPS, HSBC banka, British Airways i PlayStation mreža za online igre.

Popularan pružatelj DNS usluga, Akamai u međuvremenu je objavio da je problem riješen te da servis sada ponovno normalno funkcionira. DownDetector, platforma za praćenje pada sustava na internetu, izvijestio je o tisućama problema korisnika na više desetaka platformi.

Među pogođenim stranicama su stranice banaka Barclays, Lloyds, TSB i Halifax, stranice za igre poput Steam, Call of Duty i EA te streaming usluge televizija Channel 4 i ITV.

To je drugi takav masovni pad sustava u posljednja dva mjeseca. U lipnju je zbog pada dijela servisa Fastly pao veliki broj važnih stranica, uključujući brojne međunarordne novine i stranice vlada.

U tom se slučaju kasnije pokazalo da je promjena postavki jednog klijenta nesvjesno narušila cijelu infrastrukturu, prenosi BBC.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti