Google Chrome testira opciju trajnog isključenja zvuka na stranicama

Google u svoj preglednik Chrome uvodi novu opciju koja će razveseliti većinu korisnika.

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.08.2017. / 07:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svima su poznate web-stranice koje automatski učitavaju videozapise koji, osim što su ponekad vrlo upadljivi, često imaju poprilično jak zvuk koji se automatski aktivira. Upravo zato razvojni tim Google Chromea odlučio je razviti novu opciju koja će korisnicima omogućiti da trajno utišaju sve takve stranice.

Chrome već dopušta gašenje zvuka u tabovima, ali kada jednom napustite stranicu kojoj je isključen zvuk, on se resetira. Nova opcija mute trebala bi oomogućiti bolju kontrolu stranica kojima je dopuštena reprodukcija zvuka po otvaranju, tj. trajno gašenje zvuka pri svakom posjetu, sve do trenutka dok korisnik zvuk na stranici ne odluči ponovno odobriti/uključiti.

Funkciju je moguće isprobati u eksperimentalnoj verziji Chrome Canary klikom na ikonu Secure i gašenjem opcije za zvuk u infomeniju stranice (pogledajte naslovnu fotografiju).

Chromeova funkcija mute za stranice trenutno je u fazi testiranja, a zabrana za zvuk trajat će sve dok ju sami ne odlučite isključiti. Cilj je ove opcije, osim da smanjite buku i sačuvate živce, obeshrabrivanje web-stranica da koriste alate za autoplay-videozapise.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti