Google Chrome uskoro sa indikatorom za „bučne tabove“?

Ako je vjerovati zaključcima na koje upućuje zadnje izdanje Chromium preglednika, izgleda da ekipa Googlea radi na implementaciji svojevrsnog indikatora „bučnih tabova“ za svoj Chrome preglednik.

Zimo Zimo Ante Malenica | 26.02.2013. / 11:01

Google Chrome uskoro sa indikatorom za „bučne tabove“?

Ako je vjerovati zaključcima na koje upućuje zadnje izdanje Chromium preglednika, izgleda da ekipa Googlea radi na implementaciji svojevrsnog indikatora „bučnih tabova“ za svoj Chrome preglednik. Kao što možete pretpostaviti, ideja je da korisnik tijekom surfanja ima jasan uvid u to koji tabovi puštaju ili snimaju zvuk što se može pokazati veoma praktično onima koji vole odjednom otvarati mnogo tabova krcatih multimedijom i reklamama.

Iako ova novina nije još prisutna na dev kanalu Chromea, open-source brat Chromium spomenuti dodatak je već implementirao, a pošto Chrome i Chromium dijele gomilu koda te pošto često na Chromium dođu nadogradnje koje se zatim naknadno pojave na Chromeu, lako je vjerojatno kako će i ova ubrzo u 26 izdanje popularnog preglednika.

E sada, spomenuli smo na početku pojam „veoma praktično“. Gotovo sigurno vam se desilo do sada da ste otvorili mnogo tabova odjednom i jedan je odjednom počeo vrtiti nekakav video ili reklamu. Traženje može biti naporno, a ovakva oznaka brzo će ga izdvojiti iz mase. Isto tako, mnogi korisnici često imaju postavke koje otvaranjem Chromea vraćaju sve ranije otvorene tabove. Gašenje multimedije koju smo već konzumirali na ovaj način bi se također veoma ubrzalo. Naravno, Google cilja i na štednju korištene radne memorije.

Kako točno cijela stvar izgleda, možete vidjeti u priloženom videu, a pozitivno je kako će ovaj dodatak podržavati i flash na koji se još uvijek oslanja dobar dio weba.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti