Na današnji dan prije 13 godina Sergej Brin i Larry Page pokrenuli su tvrtku pod nazivom Google Inc. Sve ostalo je povijest.

Sa čekom od 100.000 dolara kojeg su primili od investitora, Google je u 13 godina narastao na jednu od najvećih internetskih kompanija na svijetu.

Page i Brin upoznali su se na Stanfordu 1995. godine i uskoro htjeli pokrenuti tražilicu pod imenom BackRub u siječnju 1996., no ubrzo su ime promijenili u Google. Samo ime Google potiče od matematičkog izraza 'googol' koji predstavlja broj 1 sa 100 nula, a navodno postoji i druga priča koja kaže da je investitor na čeku napisao krivo ime 'Google'.

Danas Google zapošljava preko 28.000 zaposlenika diljem cijelog svijeta i milijarde dolara zarađuje od svojih servisa od kojih su najpopularniji Googleovi oglasi.

Vjerujemo kako ste i i vi među onima koji svakodnevno više puta koriste Google u potrazi za informacijama, pa tako svi zajedno možemo čestitati Google još jedan rođendan.

Napomena: Ovaj post je objavljen prije 13 dana, no na taj su predani papiri za Google. Danas je dan kada je Google službeno postao Google.