Google danas slavi svoj 13. rođendan

Na današnji dan prije 13 godina Sergej Brin i Larry Page predali su papire za osnivanje tvrtke pod nazivom Google Inc. Sve ostalo je povijest.

Zimo Zimo Zimo | 27.09.2011. / 09:18

Google danas slavi svoj 13. rođendan

Na današnji dan prije 13 godina Sergej Brin i Larry Page pokrenuli su tvrtku pod nazivom Google Inc. Sve ostalo je povijest.

Sa čekom od 100.000 dolara kojeg su primili od investitora, Google je u 13 godina narastao na jednu od najvećih internetskih kompanija na svijetu.

Page i Brin upoznali su se na Stanfordu 1995. godine i uskoro htjeli pokrenuti tražilicu pod imenom BackRub u siječnju 1996., no ubrzo su ime promijenili u Google. Samo ime Google potiče od matematičkog izraza 'googol' koji predstavlja broj 1 sa 100 nula, a navodno postoji i druga priča koja kaže da je investitor na čeku napisao krivo ime 'Google'.

Danas Google zapošljava preko 28.000 zaposlenika diljem cijelog svijeta i milijarde dolara zarađuje od svojih servisa od kojih su najpopularniji Googleovi oglasi.

Vjerujemo kako ste i i vi među onima koji svakodnevno više puta koriste Google u potrazi za informacijama, pa tako svi zajedno možemo čestitati Google još jedan rođendan.

Napomena: Ovaj post je objavljen prije 13 dana, no na taj su predani papiri za Google. Danas je dan kada je Google službeno postao Google.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti