Korisnici diljem svijeta, ali najviše oni u SAD-u i Velikoj Britaniji naišli su tijekom poslijepodneva na probleme u korištenju Googlea i njegovih servisa.

Ne samo da nisu mogli koristiti tražilicu, već se nisu mogli ulogirati ni u jedan od Googleovih servisa poput Gmaila, YouTubea, G Drivea i Google Mapsa.

Oni koji su se ipak uspjeli ulogirati nisu mogli poslati e-mail ili podijeliti dokument. Nekim se korisnicima pojavila obavijest kako je na njihovoj računalnoj mreži zabilježena sumnjiva aktivnost, dok se drugima javljala greška i molba da pokušaju kasnije.

Stranica DownDetector bilježi najviše prijava prekida u uslugama iz SAD-a, Indije, Velike Britanije, ali i iz Italije. Zasad Google i njegovi servisi funkcioniraju bez problema u Hrvatskoj.

Zanimljivo je kako istovremeno većina korisnika putem mobilnih aplikacija nije imala nikakvih problema s korištenjem Googleovih servisa.

Iako službeno nisu objavili što je problem i zašto su usluge bile nedostupne nekoliko sati, iz Googleove podrške potvrdili su da su svjesni problema te rade na njegovu otklanjanju.