Google i službeno prikazao novu generaciju svojih telefona

Na konferenciji za manje od mjesec dana Google će predstaviti modele Pixel 8 i Pixel 8 Pro te pametni sat Pixel Watch 2.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.09.2023. / 09:43

Google Pixel 8 i 8 Pro (Foto: YouTube)

Google je nedavno, navodno slučajno, objavio fotografiju nadolazećeg telefona Pixel 8 Pro i to na isti dan kada je Apple najavio konferenciju na kojoj će predstaviti novu generaciju svojih Pixela. Fotografija novog Googleovog telefona brzo je povučena s mreže, no ne prije nego su se njene slike proširile internetom.

  Pixel 7a, PIxel Fold i PIxel Tablet Nakon fleksibilnog telefona i tableta, Google bi mogao predstaviti i hibrid ta dva uređaja

Službeno predstavljanje novih Googleovih Pixela najavljeno je za 4. listopada, no američka je kompanija ovaj tjedan objavila videozapis i teaser na svojim službenim stranicama u kojima su prikazali oba nadolazeća modela smartphonea i pametni sat Pixel Watch 2. Video je otkrio neke promjene u dizajnu, iako je zadržana prepoznatljiva traka na stražnjem gornjem dijelu uređaja u kojoj su smještene kamere i senzori.

Osim dizajna samih uređaja, Google nije otkrio dodatne detalje, niti informacije o Pixelu 8 i 8 Pro, poput veličine ekrana, hardvera, rezolucije kamera i slično. Ipak, zahvaljujući brojnim ranijim glasinama, poznato je manje-više sve o ovim telefonima koji će zainteresirati sve korisnike koji traže premium uređaje top hardvera.

A taj top hardver na ovim modelima trebao bi uključivati treću generaciju čipseta Tensor, čipa koji je Google sam razvio i od kojeg očekujemo vrhunske performanse. Što se memorije tiče, telefoni bi trebali imati 8GB, odnosno 12GB memorije, ovisno o modelu te minimalno 256GB memorije za pohranu podataka. Za one koji žele model sa što većim ekranom, Pixel 8 Pro dolazi s ekranom dijagonale 6,7 inča, dok će model Pixel 8 biti nešto manji u odnosu na Pixel 7 te će imati ekran dijagonale 6,17 inča. Frekvencija osvježavanja za oba ekrana trebala bi iznositi 120Hz, dok bi rezolucija trebala iznositi 3120x1440 piksela za model Pro i 2400x1080 piksela za običan Pixel 8.

  Google Pixel Fold Googleov patent otkriva jednu veliku promjenu na ekranima pametnih telefona budućnosti

Oba modela trebala bi imati primarni Samsungov 50MP senzor koji bi, među inim, trebao snimati i 8K videozapise, a dok bi Pixel 8 trebao imati još 12MP ultraširoku kameru, model Pro imat će još dvije kamere - 64MP ultraširoku i 48MP telefoto kameru. Što se ostalih zanimljivosti tiče, treba spomenuti i bateriju kapaciteta oko 5000 mAh te podršku za 27W punjenje na modelu Pro i 24W na modelu 8, a oba modela trebala bi podržavati bežično punjenje.

S obzirom na to da su se prijašnjih godina glasine oko Googleovih telefona obično pokazale istinitima, isto možemo očekivati i ove godine, a za potvrdu ovih informacija treba sačekati još manje od mjesec dana i službeno predstavljanje Pixela 8 i 8 Pro.

Izvor: 9to5 Google 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti