Nakon fleksibilnog telefona i tableta, Google bi mogao predstaviti i hibrid ta dva uređaja

Google je ove godine predstavio Pixel Fold i Pixel Tablet, a čini se kako im je sada u planu i Pixel Tablet Fold.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.07.2023. / 15:00

Pixel 7a, PIxel Fold i PIxel Tablet (Foto: Google)

Iako fleksibilni telefoni čine mali udio u prodaji smartphonea, što nije iznenađujuće jer je riječ o prilično skupim uređajima prema čijoj je kvaliteti dio korisnika i dalje skeptičan, njihova prodaja u konstantnom je porastu. Gotovo sve najveće mobilne kompanije već su predstavile svoje savitljive telefone, no na tom popisu nema - Applea. Cookova kompanija, prema brojnim ranijim glasinama, razmišlja u drugom smjeru te bi njihov prvi uređaj sa savitljivim ekranom mogao biti iPad ili Mac, iako ne treba isključiti mogućnost iPhonea Fold/Flip.

Pixel 7a, PIxel Fold i PIxel Tablet Google predstavio prvi preklopni telefon, tablet i novitete oko alata baziranih na AI

Ako su te informacije točne, čini se kako nisu jedina tvrtka kojoj su fleksibilni tableti zanimljivi jer, prema informacijama koje su ovaj tjedan prenijeli tehnološki mediji, isti bi uređaj mogao predstaviti i Google.

Tehnološki div ove je godine već predstavio fleksibilni telefon i tablet, a budućnost bi mogla donijeti i tablet sa savitljivim ekranom. Ono što treba naglasiti jest da, prema stranici 9to5 Google, u kompaniji tek razmišljaju o takvom uređaju i njegov razvoj još nije niti započeo. Googleov savitljivi tablet, nije teško pretpostaviti, trebao bi raditi na Androidu.

Iako na tržištu već postoje uređaji s velikim savitljivim ekranima poput Lenova ThinkPad X1 Fold i Asusa Zenbook 17 Fold, te uređaje pokreću Windowsi tako da bi Googleov potencijalni fleksibilni tablet mogao biti prvi uređaj te vrste s Androidom. Medijski izvještaji spominju kako bi ga Google mogao predstaviti već sljedeće godine te da će to biti njihov najvažniji uređaj za 2024., no s obzirom na to da još nije niti počeo njegov razvoj, male su mogućnosti da to bude već dogodine.

Slika nije dostupna Google za sljedeću godinu priprema nešto novo i veoma zanimljivo

Što se Applea tiče, navodi se kako su šanse za fleksibilni iPhone sljedeće godine jako male, a da će oni kojima su savitljivi iPad ili Mac zanimljivi morati sačekati do 2026. godine kada bi taj uređaj najranije mogao stići na tržište.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti