Apple priprema uređaj sa savitljivim ekranom, ali ne iPhone

Umjesto telefona, Apple bi za dvije godine mogao predstaviti iPad sa savitljivim ekranom, odnosno hibrid između iPada i prijenosnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.10.2022. / 10:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok se dio mobilnih kompanija već bori za svoje mjesto na tržištu savitljivih pametnih telefona, drugi dio priprema takve uređaje za skorašnje lansiranje, a neke i dalje čekaju i prate situaciju, vjerujući kako će tehnologija još napredovati te će onda predstaviti vlastite uređaje s fleksibilnim ekranima. Jedna od takvih kompanija, prema dijelu analitičara, jest i Apple koji trenutačno u svojoj ponudi nema uređaja sa savitljivim ekranima, a ne treba ih očekivati niti sljedeće godine.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - 10 Veliki porast prodaje savitljivih telefona

No prema podacima koje je nedavno objavio analitičar Ben Wood iz CSS Insighta, to bi se moglo promijeniti za dvije godine. Ono što je posebno zanimljivo u tom izvještaju je što Apple ne namjerava krenuti u borbu s liderom na ovom tržištu, Samsungom, već je njihova strategija potpuno drukčija. Naime, tijekom 2024. možemo očekivati ne savitljivi iPhone, već savitljivi - iPad.

On smatra kako bi, kada bi se Apple odlučio na iPhone sa savitljivim ekranom to bio “super riskantan potez” jer bi, u slučaju da bi uređaj imao sličnih problema kao i savitljivi telefoni njegovih konkurenata, to bio veliki udarac za ugled kompanije jer je iPhone ipak njihov najpoznatiji uređaj koji im donosi najviše novaca. Također, takav telefon ne bi bio niti jeftin te se spominje cijena od čak 2500 dolara.

Trenutačno Appleu nema smisla razvijati savitljivi iPhone, prenijeli su mediji Woodovu izjavu, no takav iPad, osim što bi “udahnuo novi život” njihovim tabletima, bio i dobar test same tehnologije. U slučaju da taj test dobro prođe i korisnici pokažu palac gore savitljivom tabletu, onda bi sljedeći korak bio sam telefon, odnosno iPhone sa savitljivim ekranom.

Apple iPad Pro Apple predstavio novu generaciju iPada i iPada Pro

Ovo nisu prve informacije o Appleovom savitljivom uređaju s velikim ekranom. Još početkom godine Mark Gurman spominjao je planove tvrtke za savitljiviji uređaj s dva ekrana za koji je rekao da će to biti neka vrsta hibrida između iPada i MacBooka, a čiji će ekran, kada je otvoren, imati dijagonalu od čak 20 inča.

Izvor: Digital Trends

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti