Slučajnost ili marketinški trik? Objavljena je fotografija Googleova konkurenta iPhoneu 15

Google bi novu generaciju svojih telefona, kao i novi model pametnog sata trebao predstaviti 4. listopada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2023. / 14:23

Google Pixel 7 (Foto: Afp)

Manje od mjesec dana nakon što Apple predstavi novu generaciju iPhonea, Google planira predstaviti nove uređaje iz serije Pixel. Očekujemo telefone Pixel 8 i Pixel 8 Pro te novi model pametnog sata.

Prije nego je američka kompanija predstavila svoj prvi sat Pixel Watch, jedan njen zaposlenik u restoranu izgubio je njegov prototip, a među tehnološkim medijima tada je vladalo razmišljanje kako se to nije dogodilo slučajno, već da bi to mogao biti Googleov marketinški trik kako bi povećali zanimanje za svojim satom prije službenog predstavljanja.

Pixel 7a, PIxel Fold i PIxel Tablet Google predstavio prvi preklopni telefon, tablet i novitete oko alata baziranih na AI

Mediji sada pišu o još jednoj takvoj “slučajnosti”, odnosno Googleovoj pogrešci koja bi u biti također mogla biti dio njihova marketinga. Naime, na službenoj internetskoj stranici pojavile su se fotografije njihova nadolazećeg telefona Pixel 8 Pro, dok osoba koja drži taj telefon na ruci nosi i sat koji bi mogao biti Pixel Watch 2. Fotografije novog Pixela identične su slikama koje su ranije kružile mrežom, a kao i posljednji modeli Googleovih telefona i ovaj je specifičan po izbočenoj traci na gornjem dijeli uređaja u kojoj su smješteni kamere, senzori i bljeskalica. Kamere na ovom modelu smještene su u jedan širi ovalni okvir, što izgleda atraktivnije u odnosu na prethodni model na kojem su kamere bile smještene u dva odvojena okvira.

S obzirom na to da je riječ o fotografiji koja se pojavila na službenim Googleovim stranicama, gotovo je sigurno kako je riječ o promotivnom materijalu za nove uređaje koje će kompanije predstaviti.

Razlog zašto mediji smatraju kako ova fotografija nije slučajno objavljena, već je vrijeme njene objave dobro tempirano od strane Googleovih marketinških stručnjaka jest u činjenici da je objavljena isti dan kada je i Apple najavio datum kada će predstaviti svoje nove telefone, što će biti 12. rujna. Googleova je fotografija brzo uklonjena s njihove stranice, no naravno, ne prije nego su je korisnici primijetili i snimili na svoja računala i telefone. Fotografiju Googleovih novih uređaja možete vidjeti na stranici Digital Trends.

Pixel 7a, PIxel Fold i PIxel Tablet Nakon fleksibilnog telefona i tableta, Google bi mogao predstaviti i hibrid ta dva uređaja

Nove telefone i pametni sat Google bi trebao predstaviti na konferenciji 4. listopada, a prema dosadašnjim glasinama, model Pixel 8 Pro imat će 6,7-inčni OLED ekran, poboljšane kamere u odnosu na prethodnika (uključujući i 64MP širokokutni senzor), a pokretat će ga treća generacija Tensora čipseta. Riječ je o Googleovom hardveru koji je baziran na 3nm procesu, jednako kao i Appleov nadolazeći čipset Bionic A17 koji će pokretati telefone iPhone 15 Pro i Pro Max.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti