Google je završio s gradnjom prvog prototipa samovozećeg automobila

Googleov posljednji prototip samovozivog automobila ima sve potrebne dijelove koji su neophodni za vožnju – navodi se iz kompanije.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 26.12.2014. / 13:58

Google je završio s gradnjom prvog prototipa samovozećeg automobila

Googleov posljednji prototip samovozivog automobila ima sve potrebne dijelove koji su neophodni za  vožnju – navodi se iz kompanije. Prototip koji je javnosti bio predstavljen još u svibnju nije bio u potpunosti završen pa su mu tako primjerice nedostajala svjetla. Dizajn najnovijeg prototipa u odnosu na svibanjski prototip nije dramatično promijenjen. Najveća razlika je u tome što ima LIDAR sistem na krovu koje je neophodno za rad samovozećeg automobila.

Od svibnja pa se sve do sada Google marljivo radi i testira svaki pojedini dio namijenjen za samovozeći automobil. Google također najavljuje da će za vrijeme praznika testirat vozilo na testnim stazama. Nadaju se da bi se sljedeće godine mogao pojaviti na cestama. Iako će vozilo i dalje imati vozača za potrebe u slučaju izvanrednih situacija neovisno o tome ovo je svakako i dalje veliki korak za Googleov projekt.

Izvor The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti