Google Microsoftu dao podršku za njihov Edge preglednik

Tek nas nešto više od 10-ak dana dijeli od službenog predstavljanja nove generacije Windowsa u čijem paketu dolazi i kompanijin preglednik Edge...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 16.07.2015. / 09:36

Google Microsoftu dao podršku za njihov Edge preglednik

Tek nas nešto više od 10-ak dana dijeli od službenog predstavljanja nove generacije Windowsa u čijem paketu dolazi i kompanijin preglednik Edge. Radi se o novom igraču na polju web preglednika, a prema riječima insidera koji su ga već isprobali, Edge je i do 30% brži od trenutno vodećeg Chromea. 

Kako god, ekipa iz Redmonda bi svakako željela da njihovi korisnici koriste Bing tražilicu, iako su svjesni da će se većina korisnika odlučiti za Google. Upravo zbog tog razloga Google je u Chrome dodao podršku za OpenSearch koji koristi Edge kako bi omogućili višestruki izbor kod postavki zadane tražilice, s obzirom na to da je opcija izbora Googlea kao zadane tražilice u Microsoftovom Edgeu do sad nije bila moguća.  

Microsoftov developer zadužen za Edge, Jacob Rossi, na Twitteru je zahvalio Googleu na ovom potezu, što se ne može vidjeti baš često budući da se ovi IT divovi u praksi baš i ne vole. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti