Google objavio novu verziju Chromea i izdao važno upozorenje korisnicima

Iako ni jedan od sigurnosnih propusta nije označen kao kritičan, sigurnosni stručnjaci upozoravaju da su ipak ozbiljni.

Martina Čizmić | 04.08.2022. / 15:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je objavio novo ažuriranje za svoj preglednik Chrome koji rješava čak 27 sigurnosnih ranjivosti i propusta. Korisnicima su poručili kako ovo ažuriranje, koje postojeću verziju Chromea diže na verziju 104, ne bi smjeli ignorirati.

Slika nije dostupna Koristite se Google Chromeom? Odmah ga ažurirajte na posljednju verziju

Kako su naveli, ažuriranje (a onda i sigurnosne zakrpe) odnose se na sve korisnike Chromea, bez obzira na uređaj i operativni sustav koji koriste. Prema nekim procjenama, trenutno u svijetu Chrome za surfanje internetom koristi oko 3,2 milijarde korisnika.

Iako u popisu 27 zakrpi ni jedna nije označena kao "kritična", čak ih je sedam označeno kao "visoke", što znači da se mogu iskoristiti za napad na korisnike. Koliko su ozbiljne, možda najbolje govori činjenica da je Google platio 43 tisuće dolara osobama koje su ih otkrile i prijavile.

Iz Googlea su naveli kako će se Chrome automatski ažurirati na novu verziju, no moglo bi potrajati i nekoliko tjedana prije no što automatsko ažuriranje dođe do svih korisnika. Stoga savjetuju da korisnici, čim to bude moguće, ručno ažuriraju preglednik.

Kako bi provjerili koju verziju Chrome preglednika koriste i ažurirali na najnoviju verziju, korisnici na računalima trebaju pokrenuti Chrome i u desnom gornjem kutu kliknuti na izbornik (tri točkice) te odabrati kategoriju Pomoć/Help te tamo O Google Chromeu/About Google Chrome. To će automatski pokrenuti provjeru postoji li novija verzija Google Chromea te, ako postoji, njegovo ažuriranje.

Slika nije dostupna Želite bolju privatnost na internetu? Evo što trebate napraviti već danas

Za korisnike koji ga koriste na mobilnim uređajima, najjednostavniji je način za ažuriranje provjerom dostupnih ažuriranja u trgovini aplikacijama na uređaju.

Izvor: The Sun

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti