Google predstavio uređaj za upravljanje pametnim domom

Jedan od prvih Smart Home uređaja koji koristi pametnog Google Assistant chat-bota.

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.05.2016. / 09:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na prošlotjednoj I/O konferenciji za developere Google je predstavio Google Home, novi proizvod koji bi trebao biti glavna konkurencija Echo uređaju kompanije Amazon.

Kao i Echo, Home je mali napredni bluetooth zvučnik s integriranim Google AI asistentom koji može odgovarati na jednostavna pitanja, ali i izvršavati određene naredbe te kontrolirati ostale uređaje i aparate u kući poput TV-a, nadzornih sustava, glazbenih playera, pametnih sustava osvjetljenja i slično...

Budući da je riječ o Google uređaju, podržava i Google Cast, što znači da ćete glazbu s vašeg telefona moći slušati na Home uređaju ili njime kontrolirati glazbu koja dolazi s drugih uređaja, a iz kompanije kažu da će podržavati glazbu visoke kvalitete.

Dizajn uređaja poprilično je minimalistički i korisnicima nudi mogućnost zamjene donjeg dijela kako bi mogao uklopiti u svaki dom. Zbog male težine i jednostavnog dizajna, Google Home vrlo lako možete prenositi i postavljati na razne lokacije u domu. Na vrhu uređaja nalaze se 4 LED-ice u Googleovim bojama, a na dnu se nalaze zvučnik i mikrofon.

Još uvijek nije poznato kada će se uređaj naći u prodaji, kao niti njegova cijena.

Pogledajte videozapis koji ukratko prezentira efikasnost Google Home proizvoda.

Izvor: Business Insider/The Next Web

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti