Google predstavio Wallet i Offers

Google je danas na novinarskoj konferenciji, o kojoj smo ranije pisali, objavio dugo očekivani sistem mobilnog plaćanja.

Zimo Zimo Zimo | 26.05.2011. / 22:49

Google predstavio Wallet i Offers

Google je danas na novinarskoj konferenciji, o kojoj smo ranije pisali, objavio dugo očekivani sistem mobilnog plaćanja.

NFC (near field communication) jedan je od važnih izuma zadnjih godina, jer kao prvo olakšat će kupcima plaćanje

, i drugo NFC je ogroman biznis.

Znamo da se već duže vrijeme top tehnološke tvrtke bore tko će se prvi pojaviti na tržištu sa svojom vizijom mobilnog plaćanja, a očito je da je to uspjelo Googleu.

Zašto je to važno? Prva stvar, zaboravite papirnate račune, oni će dolaziti u digitalnom obliku i bit će dio Google Walleta, i druga stvar je da novac kakav danas poznajemo odlazi u zaborav. Gledajući i papirnati novac se sve rjeđe koristi, dok su plastike, odnosno kartice najnormalnije sredstvo plaćanja.

Jasno je da Google želi promijeniti svijet i to mu je za sada uspjelo sa tražilicom, no mnogo je njegovih projekata propalo, no kako nam se čini Google Wallet i Offers definitivno će naći svoje mjesto pod suncem.

Google Offers, kao što i sama riječ govori omogućit će kupcima da pronađu povoljne ponude te ih pohrane u Google Wallet za kasnije.

Prema istraživanju Tileniusa do 2014. polovica Smartphonea imati će ugrađen NFC što bi otprilike bilo 150 milijuna uređaja, piše TechCrunch.

Više o Google Walletu možete pročitati na službenoj stranici .

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti