Google se pohvalio odličnom prodajom svojih pametnih zvučnika

Uređaji koji nam pomažu u svakodnevnim zadacima i pritom su zabavni sve su popularniji

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 07.01.2018. / 16:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nema više nikakve dvojbe da smo duboko zagazili u eru pametnih uređaja. Koliko nas to, objektivno, čini pametnijima teško je reći, jer smo se ovisniji o našim “IT pomagalima”, ali činjenica je kako nas okružuju uređaji koji imaju mogućnosti kakve smo sve do pred par godina mogli jedino sanjati ili eventualno gledati u futurističkim filmovima. Danas su tu oko nas, njihova popularnost raste iz dana u dan, što dokazuje i podatak koji je objavio Google, a tiče se njihovih pametnih zvučnika iz serije Google Home.

Otkako su na tržištu 19. listopada prošle godine predstavili model Home Mini, Google je prodao 6.73 milijuna uređaja iz Google Home serije diljem svijeta. Google se pohvalio ovom brojkom i dodao kako je dobra prodaja dokaz da ljudi vole ovakve gadgete koji im pomažu u svakodnevnim zadacima. Iako nije precizirano kako je ukupna brojka prodanih uređaja disperzirana između tri modela - Google Home, Google Home Mini i Google Max, za pretpostaviti je kako je generator odlične prodaje upravo Google Home Mini.

Riječ je, naime, o najmanjem i najjeftinijem modelu koji se na sniženju mogao kupiti za 29 američkih dolara (nešto manje od 180 kuna) čija je popularnost na tržištu iznad svih očekivanja. Nije precizirano niti koliko je prodano novih modela Google Home Max, čija je cijena 339 dolara (oko 2100 kuna) i koji se na tržištu pojavio sredinom prosinca prošle godine. Uglavnom, Google je super zadovoljan i vjeruje kako će se trend popularnosti ovih uređaja nastaviti i ove godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti