Google testira nove telefone s kojima će napasti Apple i Samsung

Google već testira nasljednike Pixela i Pixela XL, a u pripremi je i Pixel 2B koji bi trebao imati slabiji hardver i manju cijenu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.01.2017. / 08:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je prošle godine 'umirovio' Nexus brand te su predstavili Pixel pametne telefone s kojima su krenuli u bitku za mobilno tržište te je većina tehnoloških novinara zadovoljna s njihovim uređajima. Ova kompanija već testira nove modele i nasljednike Pixela i Pixela XL s kojima će napasti Apple, Samsung i ostale mobilne kompanije, a u posljednje vrijeme pojavile su se i informacije kako Googleovci planiraju predstaviti i jeftiniji model s kojima će pokušati privući veći broj korisnika.

Trenutno se testira nekoliko modela procesora koje bi trebali imati ovi telefoni – među njima je i najjači model Snapdragona čije je zalihe Samsung navodno rezervirao do travnja te Intelov procesor, no Googelovci navodno razvijaju i vlastiti procesor koji bi mogao pokretati ovogodišnje ili neke buduće modele Pixel telefona. U novim telefonima Google će veliku pažnju posvetiti kameri, ali ne treba očekivati veću rezoluciju, već još bolji senzor, mogućnost snimanja još kvalitetnijih fotografija u uvjetima slabijeg osvjetljenja te neke nove mogućnosti. Ostale opcije uključuju i napredniju grafiku, više memorije te vodootpornost, što je opcija koju ima sve više top modela pametnih telefona. Trenutno nema informacija o dijagonalama ekrana Pixela 2 i Pixela 2XL, ali ekrani će vjerojatno biti iste ili slične veličine kao i njihovi prethodnici predstavljeni krajem prošle godine – 5 i 5,5 inča.

Ono što se neće svidjeti korisnicima koji razmišljaju o kupovini nove generacije Googleovih telefona (čije predstavljanje možemo očekivati nakon najave novih iPhonea, negdje u listopadu) jest cijena jer bi, ako su posljednje glasine istinite, Pixel 2 trebao biti 50 dolara skuplji te bi tako njegova početna cijena iznosila čak 700 dolara. Što se jeftinijeg Pixela tiče, Googleovci testiraju nekoliko njegovih verzija te bi ovaj uređaj, naravno, trebao imati dosta slabiji hardver i primarno će biti namijenjen tržištima u razvoju na kojima će mu najveća konkurencija vjerojatno biti jeftiniji telefoni kineskih kompanija.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti