Servis koji pruža gledanje televizije putem interneta -- Google TV početkom bi sljedeće godine mogao biti dostupan i u Europi.

Prošle je godine Google lansirao svoj servis Google TV u SAD-u u nadi da će korisnici sve više gledati televiziju putem interneta, pa je tako krenuo u nove poslovne pothvate sa Sony Corp. i Logitech International.

Iako nisu zabilježili značajnije rezultate, bivši CEO Google Eric Schmidt optimističan je, te kaže kako su smartphonei zabilježili potpuno novu eru inovacije za internet i da isto smatra kako će i Google TV napraviti isto za televiziju pružajući novu vrijednost za sve nas.

Google TV dostupan je na dva načina odnosno ugrađen je u sam televizor ili je dostupan putem zasebnog uređaja koja se spaja na HDTV. Više o svemu možete pročitati na službenim Google TV stranicama.

Također, Logitech inače proizvođač zasebnog uređaja za spajanje na Google TV, istaknuo je kako će za 17 posto smanjiti cijenu svoj Revue uređaja kako bi privukli nove kupce.

Schmidt ističe kako vlasnici sadržaja odlučuju hoće li isti biti besplatan ili će se naplaćivati, te kako je na samim korisnicima hoće li oni taj sadržaj platiti ili ne.

Via Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju