Google uvrstio online tečaj Elements of AI na platformu Digitalna garaža

Više od 60 kompanija uključilo se u posebni program AI Challenge, čiji je cilj potaknuti kompanije, institucije i udruge da motiviraju svoje zaposlenike na informiranje i educiranje o umjetnoj inteligenciji.

Martina Čizmić | 04.02.2021. / 13:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je uvrstio online tečaj Elements of AI na svoju platformu Digitalna garaža i tako se priključio brojnim kompanijama koje su podržale projekt koji je dosad u Hrvatskoj privukao više od 18 tisuća ljudi. Elements of AI sada se nalazi u društvu ostalih online tečajeva koje Google preporučuje za unapređenje karijere ili poslovanja.

Digitalna garaža edukacijska je platforma koju je Google pokrenuo s ciljem da što veći broj ljudi razvije digitalne vještine koje će im pomoći u poslu i svakodnevnom životu. U Googleu vjeruju da će upravo razvojem digitalnih vještina građani EU-a lakše pronaći posao, unaprijediti svoju karijeru ili razviti vlastito poslovanje. Elements of AI u Hrvatskoj je predstavljen prije dva mjeseca, a u rekordnom je roku privukao velik broj polaznika, njih više od 18 tisuća.

Uključivanje online tečaja Elements of AI u ponudu Digitalne garaže predstavlja proširenje platforme kojoj je cilj pomoći ljudima u stjecanju relevantnih digitalnih vještina koje im mogu pomoći u pronalaženju posla, napredovanju u karijeri ili razvoju poslovanja. Vjerujemo da će svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji osnažiti trenutačne i buduće korisnike kako bi bili konkurentniji na tržištu rada te na taj način pridonijeti smanjenju digitalnog jaza u Hrvatskoj, istaknuo je Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatics.

Projekt Elements of AI razvili su Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, a partner za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu, dok je nositelj projekta Udruga CroAI. Popularizaciju i educiranje o umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj podržali su brojni pojedinci, kao i Vlada Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Finske te članovi akademske i poslovne zajednice.

Više od 60 kompanija uključilo se u poseban program AI Challenge, čiji je cilj potaknuti kompanije, institucije i udruge da motiviraju svoje zaposlenike na informiranje i educiranje o umjetnoj inteligenciji. Edukacija je namijenjena svima, a među onima koji ga polažu nalaze se brojni uspješni poslovni ljudi, umirovljenici, političari, školarci, studenti i brojni drugi.

Ponosni smo što nam je Google na ovaj način ukazao povjerenje i uključio se u projekt. Ključ uspjeha danas je u kontinuiranom usavršavanju, a platforma kao što je Digitalna garaža svima nam daje priliku da pronađemo tečaj po svojoj mjeri. Pozivamo sve da nakon što završe Elements of AI provjere bogat izbor edukacija u ponudi Digitalne garaže i nastave usvajati nova znanja i vještine jer znanje je resurs koji moramo konstantno nadograđivati, dodao je Mislav Malenica, predsjednik Udruge CroAI.

Za ovu je edukaciju u prosjeku potrebno izdvojiti 25 sati, a tečaj se sastoji od šest poglavlja i 25 vježbi. Elements of AI privukao je veliki broj polaznika zahvaljujući tome što za njegovo savladavanje nije potrebno predznanje u području programiranja. Polaznici koji završe edukaciju ističu da sada bolje poznaju osnove umjetne inteligencije, a osvijestili su se i o važnosti ove tehnologije i brojnim područjima u kojima se AI primjenjuje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti