GoPro će uskoro predstaviti svoj vlastiti dron

U prvoj polovici iduće godine GoPro će na tržište plasirati dron iz vlastite proizvodnje

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 29.10.2015. / 12:40

GoPro krajem sljedeće godine lansira vlastitu proizvodnju dronova!

 Velika većina proizvođača bespilotnih letjelica, zapravo gotovo svi, u svojoj ponudi ima modele s nosačima za GoPro kamere. Sasvim logično, jer kako je GoPro sinonim za akcijske video snimke i fotografije, apsolutno najpopularnija kamera iz te kategorije, dronovi koji imaju odgovarajući "mount" iznimno su popularni. Još prošle godine pojavila se vijest kako je GoPro krenuo s razvojem vlastitog modela bespilotne letjelice, čak se špekuliralo da će se na tržištu pojaviti tijekom ljeta 2015. godine, ali na kraju se to ipak nije dogodilo. 

Nakon što su naklapanja o GoPro dronu utihnula, sada je priča opet aktualizirana i dvojbe zapravo više ne postoje. Iduće godine, točnije u prvoj polovici 2016. GoPro će predstaviti svoju bespilotnu letjelicu. Ovog puta najave ne dolaze iz "dobro obaviještenih izvora", kako se to obično konstatira kod još uvijek neprovjerenih informacija, nego iz same kompanije, koja je na svojem YouTube kanalu objavila snimku napravljenu njihovim dronom. Nisu otkrili previše detalja, samo su kratko napomenuli kako je dron u razvojnoj fazi, a snimke izgledaju doista impresivno. 

K tome, iz GoPro kompanije tvrde kako snimke koje imate priliku vidjeti nisu dodatno obrađene i stabilizirane u postprodukciji, već je riječ o izvornim video materijalima snimljenim GoPro HERO 4 kamerom na GoPro dronu. Navodno je model drona koji će isporučiti GoPro otprilike karakteristika kakve ima nedavno predstavljeni DJI Phantom 3 model, ali to za sada nije potvrđeno. U svakom slučaju, očekuje nas zanimljva "all-in-one igračka" za snimanje videa i fotografija iz zraka... 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti