Gorillaz i Jaguar: U potragu za novim programerima i inženjerima u alternativnoj stvarnosti

Iz Jaguara su istaknuli kako i dalje primaju "klasične životopise", ali im je fokus na aplikaciji.

Martina Čizmić | 19.06.2017. / 07:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno zvuči kao iz nekog znanstvenofantastičnog filma ili knjige, ali jedna automobilska tvrtka odlučila je u potragu za novim inženjerima elektronike i programerima krenuti u alternativnu stvarnost.

Automobilska tvrtka Jaguar Land Rover, u suradnji s virtualnim bendom Gorillaz, umjesto klasičnim kanalima odlučila je nove zaposlenike tražiti putem aplikacije upravo tog virtualnog banda.

U izazovu mogu sudjelovati svi koji na svoj pametni telefon preuzmu aplikaciju Gorillaz App (Android ili iPhone) i uspješno riješe izazov. Oni će potom ući u Jaguar Land Roverov sustav za potencijalne nove zaposlenike i biti korak bliže poslu u toj tvrtki.

U izazovu se sudionik nalazi u garaži koja je sastavni dio kuće u kojoj virtualno obitava band. U garaži se nalaze i dva vozila iz njihove prošlosti. U prvom dijelu izazova, sudionici će dobiti kratki tečaj o prednostima električnih vozila i zadatak sastaviti prvi Jaguarov električni sportski automobil. U drugom izazovu, koji je zahtjevniji dio "igre" i namijenjen je elektroničkim zaljubljenicima i programerima, fokus će biti na razbijanju koda u formatu igre u alternativnoj stvarnosti.

Pred sudionike se postavlja cijeli niz različitih zadataka i zagonetki kako bi se testirala njegova (ili njezina) znatiželja, upornost, način razmišljanja i rješavanja problema – sve vještine koje se inače testiraju na razgovorima za posao.

Kako će se automobilska industrija tijekom sljedećeg desetljeća transformirati potaknuta razvojem softvera, moramo privući najbolje ljude, a to zahtijeva radikalan način promjene načina na koji smo to radili. Pronašli smo zanimljiv način kako privući različite talentirane ljude iz softvera, razvoja aplikacija i razvoja grafike, istaknuo je Alex Heslop, voditelj električnog inženjerstva u Jaguar Land Roveru.

Zanimljivo je kako je ambasadorica cijelog projekta gitaristica Gorillaza, Noodle, koja inače promiče STEM zanimanja i članica je Jaguarova trkaćeg tima Formula E.

Inače, iz Jaguara su istaknuli kako i dalje primaju "klasične životopise", ali pozivaju potencijalne kandidate da se okušaju i u ovom izazovu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti