Pomozite nam da vam pomognemo, objavljeno je na službenom profilu policije iz New Yorka, na kojem su građanima Velike Jabuke poručili kako postoji jednostavan način s kojim se njihova ukradena vozila mogu brzo pronaći, a on uključuje maleni Appleov gadget AirTag. A čini se kako bi stanovnici New Yorka zaista mogli poslušati taj savjet, pogotovo vlasnici Kije i Hyundaija, čiji su automobili zbog izazova na TikToku posebno na meti kradljivaca te je krajem prošle godine zabilježen porast u krađama tih vozila od čak 700 do 800 posto.

Apple AirTag Nova taktika u lovu na kriminalce uključuje i Appleov AirTag

AirTag je lokacijski uređaj kružnog oblika i malih dimenzija koji se najčešće stavlja uz ključeve, novčanik i druge stvari koje često koristimo i pomaže u njihovu brzom pronalaženju - bilo da ste ih izgubili u kući ili vani, odnosno ako ih netko ukrade. Policija, pa čak i gradonačelnik New Yorka Eric Adams pozvali su građane da u svoje automobile sakriju taj uređaj čija cijena iznosi 29 dolara, a neke su neprofitne organizacije čak i besplatno podijelile takve uređaje.

Kada se AirTag postavi u automobil, a lopovi ga ukradu, vlasnici vozila mogli bi ga pratiti i, ako imaju malo sreće, u suradnji s policijom brzo ga dobiti nazad.

Jeffrey Maddrey iz NYPD-a naglasio je kako se i policija treba prilagoditi 21. stoljeću i tehnološkim rješenjima koje ono donosi. Ako se ukradeno vozilo može locirati AirTagom, policija onda ima brojne mogućnosti i alate, uključujući i dronove i moderna tehnološka rješenja, s kojima može pronaći vozilo, poručio je Maddrey.

AirTag Kriminalci kradu automobile uz pomoć Appleovog uređaja za lociranje

Zanimljivo, prošle godine mrežom su kružile informacije kako upravo lopovi koriste te gadgete u svojim pljačkaškim pohodima. Naime, ako bi vidjeli neki automobil koji bi htjeli ukrasti, na njega bi postavili AirTag kako bi saznali gdje vlasnici žive, pa bi ih tijekom noći posjetili u kvartu i ukrali automobil.

Izvor: CNBC

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju