Greta Thunberg: "Promjena neće stići tamo iznutra. Dosta je s bla, bla, bla. Dosta je s čim god da se jeb*** bave tamo unutra"

Klimatska aktivistica Greta Thunberg zaoštrila je retoriku protiv svjetskih čelnika okupljenih na klimatskom summitu COP26 u Glasgowu. Thunberg, kad je riječ o pozivanju na akciju za zaustavljanje klimatskih promjena, više doista ne bira, niti pazi na riječnik.

Branimir Vorša | 02.11.2021. / 08:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

"Mi kažemo dosta je s bla, bla, bla. Dosta je s iskorištavanjem ljudi, prirode i planeta. Dosta je s eksploatacijom, dosta je s bla, bla, bla. Dosta je s čim god da se jeb*** bave tamo unutra", oštro je poručila Thunberg iz parka koji se nalazi blizu mjesta gdje se održava klimatski summit u Glasgowu.

Okupljenim prosvjednicima Thunberg je poručila da se ni na ovom klimatskom summitu stvari neće pomaknuti s mrtve točke.

"Promjena neće stići tamo iznutra. To nije vodstvo. Ovo je vodstvo! Ovako izgleda vodstvo. Mi smo umorni od toga i napravit ćemo promjenu svidjelo se to njima ili ne", rekla je Thunberg.

Najmoćniji čovjek svijeta zadrijemao

Događanja s klimatskog summita zasad ne ukazuju na to da je Thunberg u krivu. Štoviše, američki predsjednik Joe Biden čak je malo i zadrijemao u ponedjeljak tijekom jednog od uvodnih govora, no jedan od njegovih pomoćnika ga je probudio taman kad je trebalo zapljeskati.

No Biden je u ponedjeljak s govornice sudionicima summita poručio i da su klimatske promjene kolektivni izazov svih naših života te egzistencijalna prijetnja čovječanstvu.

"Svaki dan u kojem odlažemo djelovati povećava cijenu te nasktivnosti", rekao je Biden.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti