Hrvatski Telekom i hrvatski proizvođač električnih bicikala Greyp dogovorili su suradnju na novom modelu električnog bicikla Greyp, koji će HT podržati novom inovativnom uslugom eSIM. Radi se o inovaciji na hrvatskom tržištu, ali i unutar Deutsche Telekom grupe, a povezani električni bicikl očekuje se na tržištu iduće proljeće.

eSIM predstavlja veliki tehnološki iskorak jer zamjenjuje korištenje fizičkih SIM kartica i omogućava raznim uređajima samostalnu povezivost. Tako će nova generacija bicikla Greyp, putem HT-ova eSIM profila, razmjenjivati podatkovni promet između samog vozila te mobilnih i web-aplikacija bez potrebe za fizičkom SIM karticom.

Bicikl Greyp ima niz odličnih značajki poput automatskog videosnimanja, praćenja tjelesnog stanja vozača, alarma, daljinskog upravljanja i razmjene podataka putem društvenih mreža. Neke od ostalih funcionalnosti su automatic distress call na temelju podataka G-senzora i žiroskopa; prikaz, logiranje i upravljanje motorom na temelju otkucaja srca vozača; prikupljanje i prikaz brzine, pređene udaljenosti, potrošenog Wh, potrošenih kalorija, trajanja vožnje i sl.

Kada smo pokrenuli eSIM funkcionalnost, među prioritetima su nam odmah bila pametna vozila. Greyp se idealno uklapa u našu strategiju širenja eSIM tehnologije, jer je riječ o inovativnom hrvatskom proizvodu koji svojim električnim pogonom ne opterećuje okoliš. Sigurni smo da će eSIM uskoro biti globalni standard u ponudi pametnih uređaja, a HT će se pobrinuti da svojim korisnicima ponudi sve više uređaja koji podržavaju tu uslugu, izjavio je Richard Brešković, direktor Marketinga za privatne korisnike u HT-u.

Fizičku SIM karticu u biciklu će u potpunosti zamijeniti čipset koji će podržavati eSIM uslugu HT-a i koji će omogućiti podešavanje postavki za priključke pojedinačnih korisnika preuzimanjem eSIM profila na različite uređaje. U sljedeće dvije godine očekuje se da prosječni korisnik imati i više od četiri povezana uređaja, a eSIM tehnologija omogućit će lakšu povezivost korisnika na više uređaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju