'Grozan, užasan dan za Zuckerberga! Ovo je jedan od najvećih gubitaka!'

Pad cijena dionica Facebooka najviše je osjetio Mark Zuckerberg čije se bogatstvo u nekoliko sati smanjilo za oko 3 milijarde dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.11.2016. / 08:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je ovog tjedna objavio financijske rezultate za treći ovogodišnji kvartal koji su nadmašili sva očekivanja analitičara s Wall Streeta te je ova kompanija ostvarila više od sedam milijardi dolara prihoda.

No, za mnoge investitore ovi su rezultati pali u drugi plan nakon prognoze iz Facebooka za posljednji ovogodišnji kvartal i sljedeću godinu u kojoj se očekuje usporavanje rasta prihoda i profita jer više ne mogu povećavati broj oglasa koji se prikazuje korisnicima.

Ove su se prognoze odrazile i na Facebookove dionice čija je cijena u vrlo kratko vrijeme 'potonula' za oko sedam posto, što se najviše odrazilo na bogatstvo najvećeg dioničara kompanije – Marka Zuckerberga.

Vrijednost osnivača i izvršnog direktora Fejsa tako se u samo nekoliko sati smanjila za čak tri milijarde dolara, odnosno ako ćemo gledati u kunama, Zuckerberg je u jednom danu izgubio nevjerojatnih više od 20 milijardi kuna.

Mark Zuckerberg imao je 'grozan, užasan, vrlo loš dan' te je ovo jedan od najvećih gubitaka na burzi individualnih investitora ikada, komentirali su Zuckerbergov gubitak na burzi novinari CNN-a.

Naravno, bez obzira na veliki novac koji je izgubio, ne trebamo se zabrinuti za financijsko stanje osnivača najveće društvene mreže na svijetu koji drži 418 milijuna dionica ove kompanije koje trenutno vrijede više od 50 milijardi dolara te je, prema procjenama Bloomberga, on trenutno peti najbogatiji čovjek na svijetu. Što se dionice Facebooka tiče, usprkos velikom padu ovog tjedna, njihova je vrijednost ove godine porasla za skoro petnaest posto te je Zuckerberg u 2016. i dalje u plusu oko 6,4 milijardi dolara.  

Izvor: CNN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti