Hackathon u Bjelovaru rješavao probleme s gradske tržnice

Organizatori su vrlo zadovoljni prvim Hackathonom te već najavljuju još bolji sljedeće godine.

Martina Čizmić | 03.10.2017. / 10:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Proteklog vikenda održan je prvi bjelovarski Hackathon u organizaciji EducirajMe centra Bjelovar i uz podršku grada Bjelovara.

Prvi Hackathon u Bjelovaru od sudionika je tražio da u 24 sata osmisle mobilnu ili web-aplikaciju koja će pružati ažurne informacije o dostupnosti pojedinih artikala na bjelovarskoj gradskoj tržnici.

Timovi su morali predvidjeti što je više mogućih okolnosti za sve koji su uključeni u poslovanje tržnice – prodavatelje, kupce, davatelje infrastrukture te ponuditi rješenja za sve strane.

Sudjelovalo je šest timova, koji su pristigli iz cijele Hrvatske, a glavni im je mentor bio Mario Krvarić iz tvrtke Foreo, dok su mentorski tim sačinjavali Ivan Čulo iz Mircoblinka te predstavnici Grada Bjelovara i organizatora EducirajMe grupe. Posebnost ovog Hackathona bila je i to što su u ocjenjivačkom sudu, uz mentore, bili i voditelji svih ekipa koje su sudjelovale pa su svi dobili šansu procijeniti svoj i tuđe radove.

Pobjedu je na kraju odnijela ekipa onclick, ispred ekipe var code = nrewCoffe(); i ekipe Avoco. Onclick je bio dvočlani tim, a činili su ga Stella Sajčić, ujedno i voditeljica tima, te Ivan Pepelko.

Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade, a svi timovi imaju šansu potpisati ugovor za razvoj i implementaciju svog rješenja s Gradom Bjelovarom, jer je zadatak na kojem su radili bio stvarni problem.

Organizatori su vrlo zadovoljni prvim Hackathonom te već najavljuju još bolji sljedeće godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti