Proteklog vikenda održan je prvi bjelovarski Hackathon u organizaciji EducirajMe centra Bjelovar i uz podršku grada Bjelovara.

Prvi Hackathon u Bjelovaru od sudionika je tražio da u 24 sata osmisle mobilnu ili web-aplikaciju koja će pružati ažurne informacije o dostupnosti pojedinih artikala na bjelovarskoj gradskoj tržnici.

Timovi su morali predvidjeti što je više mogućih okolnosti za sve koji su uključeni u poslovanje tržnice – prodavatelje, kupce, davatelje infrastrukture te ponuditi rješenja za sve strane.

Sudjelovalo je šest timova, koji su pristigli iz cijele Hrvatske, a glavni im je mentor bio Mario Krvarić iz tvrtke Foreo, dok su mentorski tim sačinjavali Ivan Čulo iz Mircoblinka te predstavnici Grada Bjelovara i organizatora EducirajMe grupe. Posebnost ovog Hackathona bila je i to što su u ocjenjivačkom sudu, uz mentore, bili i voditelji svih ekipa koje su sudjelovale pa su svi dobili šansu procijeniti svoj i tuđe radove.

Pobjedu je na kraju odnijela ekipa onclick, ispred ekipe var code = nrewCoffe(); i ekipe Avoco. Onclick je bio dvočlani tim, a činili su ga Stella Sajčić, ujedno i voditeljica tima, te Ivan Pepelko.

Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade, a svi timovi imaju šansu potpisati ugovor za razvoj i implementaciju svog rješenja s Gradom Bjelovarom, jer je zadatak na kojem su radili bio stvarni problem.

Organizatori su vrlo zadovoljni prvim Hackathonom te već najavljuju još bolji sljedeće godine.