100-tinjak mladih inženjera natječe se u izradi aplikacija u samo dva dana

Gotovo dva dana 100-tinjak mladih inženjera natjecalo se u izradi aplikacija. Noćas nije bilo spavanja, radilo se bez prestanka. Sve kako bi se došlo do potencijalnog posla i 50.000 eura, što je nagrada Europske komisije za one najbolje.

Sanja Vištica | 24.10.2019. / 20:40

24.10.2019.
Natjecatelj Marko (Foto: Dnevnik.hr) (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog velikog interesa Komisija je odlučila nagraditi čak dva hrvatska tima glavnom nagradom. A tim koji je izdržao pritisak do kraja i odradio najbolji posao je smislio aplikaciju koja bi trebala pomoći otocima.

"Mi ljudima koji žive na otoku želimo ukazati gdje su najpovoljniji tereni za sadnju lavande, vinove loze, masline, dalmatinskog crnog bora ako gledamo oplemenjivanje šumskog područja", kaže Antonio, član pobjedničkog tima.

Nagradu je odnio i tim s aplikacijom koja vam ako izaberete neki grad, izlista sva slična mjesta po određenom kriteriju.

"Uzmete područje Zagreba i uzmete sva područja u Europi koja imaju ista područja barem po nekom kriteriju. Po klimi, po planini iza grada...", kaže drugi pobjednički tim.

Besana noć se isplatila.

"Stvarno smo jako iznenađeni. Nismo očekivali jer smo dosta mladi tim, relativno nedavno završili te fakultete i novi u struci", rekla je Antonia, članica pobjedničkog tima.

Sada će dobiti mentore koji će im pomoći da aplikacije razviju do kraja. Budu li uspješni, dobit će i 50.000 eura za pokretanje posla.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti