Informatički sistemski stručnjak iz Palestine otkrio je bug na Facebooku koji omogućuje slanje poruka na zid ljudima s kojima niste prijatelji pa čak i samom Marku Zuckerbergu.

Haker koji se skriva pod pseudonimom "Khalil", nakon što je otkrio bug poslao je propust kroz Facebookovu stranicu za sigurnost, koja obično nudi 500$ svakom tko pronađe ozbiljniji propust u njihovom sustavu.

No, sigurnosni tim iz Facebooka nije prepoznao ovaj propusti ističući "Sorry, this is not a bug", nakon čega je Khalil još jednom poslao propust demonstrirajući ga na probnoj stranici.

Niti nakon drugog upozorenje, tim iz Facebooka nije odlučio ispitati što se zapravo događa, stoga je Khali odlučio poslati poruku upozorenja na zid Marka Zuckerberga, a koju možete pročitati dolje.

Haker iz Palestine otkrio bug na Facebooku i unatoč zabrani stavio ga na Zuckerbergov zid

Nakon što je poruka osvanula na zidu Zuckerberga, što bi inače trebalo biti nemoguće, javio se Facebookov inženjer koji je zahtjevao od Khalila sve informacije o propustu. Njegov je profil bio blokiran dok sigurnosni tim nije riješio bug.

Facebookovi inženjeri zatim su konačno priznali propust, no isto tako istaknuli su kako Khalil neće dobiti novac za ovaj bug iz razloga što su njegove akcije narušile pravila sigurnosti servisa.

U međuvremenu, Khalil je na YouTubeu objavio kako je uspio pronaći bug, a iz Facebooka su mu na kraju reinstalirali profil i izrazili kako se nadaju da će i dalje nastaviti tražiti nove bugove u Facebooku.

Izvor: Rt.com, Foto: khalil-sh.blogspot.ru

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju