Hakeri koji su upali u Nvidiu imaju novu žrtvu: Iz Samsunga potvrdili hakiranje, ali korisnici nisu u opasnosti

Iako iz Samsunga ističu da podaci korisnika nisu ugroženi, nakon ovakvih događaja dobra je praksa promijeniti barem lozinke na Samsungovim servisima koje koriste i, ako je to moguće, uključiti dvostupanjsku autentifikaciju.

Martina Čizmić | 08.03.2022. / 09:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hakerska grupa Lapsus$, koja je prošlog mjeseca hakriala Nvidiju, pohvalila se novim uspjehom. Objavili su kako su uspješno ukrali povjerljive podatke iz Samsunga, ali i izvorni kod za pametne telefone serije Galaxy.

Iz Samsunga su potvrdili da je došlo do upada u njihov sustav, no nisu davali nikakve informacije o identitetu hakera, kao ni o podacima koji su ukradeni. Istaknuli su tek da nisu ukradeni nikakvi osobni podaci zaposlenika ili kupaca.

Haker, ilustracija - 1 Stručnjak za kibernetičku sigurnost daje praktične savjete kako se zaštititi od hakera i što kad do hakiranja dođe

Prema našoj početnoj analizi, među ukradenim podacima nalazi se dio izvornog koda potrebnog za funkcioniranje Galaxy uređaja, ali ne uključuje osobne podatke naših kupaca ili zaposlenika. Trenutno ne očekujemo nikakav utjecaj na naše poslovanje ili kupce. Implementirali smo mjere kako bismo spriječili takve incidente u budućnosti i nastavit ćemo pružati usluge našim kupcima bez ikakvih prekida, stoji u Samsungovoj objavi.

Hakeri su, u međuvremenu, objavili oko 190 GB podataka koje su prikupili, no postavlja se pitanje je li to sve što su prikupili prilikom upada u Samsungov sustav. Također, među podacima se nalazi i gomila informacija o tome kako se Samsung brine za sigurnost svojih uređaja, što bi moglo hakerima uvelike olakšati pristup brojnim Samsungovim uređajima diljem svijeta.

Iako iz Samsunga ističu da podaci korisnika nisu ugroženi, nakon ovakvih događaja dobra je praksa promijeniti barem lozinke na Samsungovim servisima koje koriste i, ako je to moguće, uključiti dvostupanjsku autentifikaciju. I naravno, biti na oprezu prilikom otvaranja bilo kakvih poruka s linkovima i privitcima koje izgledaju sumnjivo.

Slika nije dostupna Brzi odgovor na napad: Tehnološka tvrtka hakirala hakere koji su joj ukrali podatke

Podsjetimo, hakerska grupa je prošlog mjeseca upala u Nvidijin sustav i potom pokušala ucijeniti tvrtku prije objave podataka. No, prema podacima iz Nvidije, oni su uspjeli uzvratiti i hakirati same hakere zbog njihove nesmotrenosti. U konačnici, iz Nvidije su istaknuli kako podaci do kojih su hakeri došli nisu od ključne važnosti.

Izvor: Sammobile 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti