Hakeri objavili informacije o 20 tisuća zaposlenika FBI-a

Nakon objave informacija o zaposlenicima Ministarstva domovinske sigurnosti, sada su hakeri objavili podatke o zaposlenicima FBI-a

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.02.2016. / 09:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što su hakeri tijekom vikenda objavili informacije o deset tisuća zaposlenika Ministarstva domovinske sigurnosti, jučer su objavili podatke o oko dvadeset tisuća zaposlenika FBI-a. Amerikanci su odmah pokrenuli istragu vezanu uz objavu ovih informacija, a hakeri su s profila na Twitteru @DotGovs poručili kako su se podataka domogli hakiranjem baze podataka Ministarstva pravosuđa te su uz objavu dodali hashtag #FreePalestine.

Peter Carr iz ovog ministarstva za CNN rekao je kako se hakeri nisu domogli privatnih informacija poput broja socijalnog osiguranja i 'ostalih osjetljivih privatnih informacija', ali su zato objavili imena, titule, brojeve telefona i e-mail adrese više od trideset tisuća ljudi čijih su se podataka domogli. Dodao je kako će i dalje maksimalno štititi sve privatne podatke svojih zaposlenika, no hakeri su mu brzo odgovorili na Twitteru i poručili kako se 'neće zaustaviti sve dok američka vlada ne prekine svoje veze s Izraelom'. Prema nekim informacijama, hakeri su se dokopali oko 200GB podataka od 1TB kojima su imali pristup te su objavili samo malo dio materijala kojeg posjeduju (navodno su se dokopali i brojeva kreditnih kartica i vojnih e-mailova), što znači da bi u budućnosti možda mogli objaviti dodatne informacije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti