Haknut Twitter Ashton Kutchera

Tokom TED konferencije, na Twitter profilu mega popularnog glumca Ashtona Kutchera osvanuli su tweetevi koji nemaju veze sa samim Kutcherom.

Zimo Zimo Zimo | 03.03.2011. / 09:34

Haknut Twitter Ashton Kutchera

Tokom TED konferencije, na Twitter profilu mega popularnog glumca Ashtona Kutchera osvanuli su tweetevi koji nemaju veze sa samim Kutcherom.

Prvi tweet koji se pojavio glasi 'Ashton, you've been Punk'd. This account is not secure. Dude, where's my SSL?', što je u stvari vrlo kreativan tweet.

Idemo tweet razdijeliti na tri djela. Prvo je da je Ashton svojevremeno imao svoj show Punk'd kojim je nasamario poznate ličnosti.

Druga stvar je da njegov Twitter profil nije siguran, a treći nas podsjeća na naziv filma u kojem je glumio 'Dude Where's my car?', samo što je ovdje naveden SSL.

Ako ne znate, SSL (Secure Sockets Layer) omogućava sigurnu komunikaciju putem interneta za razne aplikacije poput emaila, web preglednika, instant messaging, te ostale aplikacije koje koriste TCP/IP, uglavnom nešto što bi u Twitteru i Facebooku trebao biti standard.

Nakon prvog Tweeta osvanuo je i drugi koji glasi: 'P.S. This is for those young protesters around the world who deserve not to have their Facebook & Twitter accounts hacked like this.'

Kako se netko dočepao Kutcherovog Twittera? ReadWriteWeb piše kako je tweet vjerojatno napisan od strane nekog sudionika TED konferencije, a koji se spojio preko zajedničke WiFi mreže.

Sa svojih preko 6,300.000 followera, Kutcher je ujedno i prvi Twitteraš koji je stigao do brojke od milijun followera. Vjerojatno je taj broj ogroman s obzirom da Kutcher zna objaviti slike svoje supruge Demi Moore, koja je također opsjednuta twitterom, u donjem rublju.

Pogledajte i zanimljiv video u kojem Kutcher objašnjava Davidu Lettermanu što je to Twitter.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti