HBO upozorava torrent korisnike da ne dijele seriju Igra prijestolja

Nakon što je prošli tjedan objavljeno da su u noći premijere čak četiri epizode nove sezone serije Igra prijestolja procurile na torrent stranicama, a nešto kasnije preuzete su više milijuna puta.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.04.2015. / 13:25

HBO upozorava torrent korisnike da ne dijele seriju Igra prijestolja

Nakon što je prošli tjedan objavljeno da su u noći premijere čak četiri epizode nove sezone serije Igra prijestolja procurile na torrent stranicama, a nešto kasnije preuzete su više milijuna puta.

Ovo je svakako razumljivo jer je Igra prijestolja najpiratiziranija serija na svijetu, a razumljivo je i to što HBO nije nimalo sretan zbog te činjenice.

HBO je nakon toga poslali upozorenje tisućama korisnika torrenata pokušavajući ih odvratiti od daljeg preuzimanja serije.

Kada su procurile nove epizode, odmah je utvrđeno da one potječu iz DVD screener verzije koja je poslana novinarima kako bi napravili opise serije, a većina torrenta seriju imali u 480p rezoluciji.

Većina piratstva odvijala se preko BitTorrenta, a tijekom prošlog tjedna korisnicima ovog servisa, čije su IP adrese korištene za diljenje fileova, HBO je poslao upozorenje.

Upozorenje je poslano i internet providerima koji su zatim upozorenje poslali korisnicima. Ipak, HBO ne zna identitet korisnika pa se protiv njih neće pokrenuti postupak već će samo biti upozoreni da to više ne čine. 

Foto: TorrentFreak

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti