HGK vodi najbolje aplikacije u Barcelonu na Mobile World Congress 2013.

Hrvatska gospodarska komora organizira natjecanje za najbolje projekte domaćih tvrtki, timova i pojedinaca namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacija uopće. Pobjednike natjecanja HGK će voditi u Barcelonu na sajam GSMA Mobile World Congress 2013 (MWC).

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 18.01.2013. / 20:17

HGK vodi najbolje aplikacije u Barcelonu na Mobile World Congress 2013.

Hrvatska gospodarska komora organizira natjecanje za najbolje projekte domaćih tvrtki, timova i pojedinaca namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacija uopće. Pobjednike natjecanja HGK će voditi u Barcelonu na sajam GSMA Mobile World Congress 2013 (MWC), najveću svjetsku smotru telekomunikacija, koja se održava od 25. do 28. veljače.

Na natjecanju, pod nazivom 'Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK', birat će se četiri najbolja projekta čijim će predstavnicima HGK snositi troškove smještaja tijekom sajma u Barceloni te troškove kotizacije za 'Brokerage Event', poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja, sastanke s potencijalnim klijentima koje će dogovoriti prije odlaska na sajam.

HGK poziva tvrtke, timove i pojedince da prijave svoje projekte namijenjene telekomunikacijskom tržištu. Prijave za natjecanje primaju se putem elektroničke pošte, na adresu hgkit@hgk.hr, zaključno s 23:59:59 25. siječnja 2013., a moraju sadržavati opis aplikacije ili aplikacija koje se želi predstaviti na MWC-u (ukupno do 1800 slovnih mjesta) te kratki (također do 1800 znakova, s razmacima) opis tvrtke, obrta ili projekta. Uz prijavu treba priložiti i prezentaciju koja će biti predstavljena tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekta na natjecanju. Predstavljanje je ograničeno na pet minuta po projektu.

Stručni koji će od prijavljenih projekata do 28. siječnja odabrati one najbolje za finalno natjecanje, planirano za 30. siječnja. Tijekom finala, najbolji projekti će se predstaviti žiriju i publici petominutnim prezentacijama, nakon kojih će žiri odabrati tri najbolja projekta, dok će publika svojim glasovima odabrati još jedan projekt. Predstavnici tih četiriju projekata bit će nagrađeni od strane HGK, odlaskom u Barcelonu na Mobile World Congress 2013.

Dodatne informacije mogu se dobiti od Igora Škevina, tajnika Udruženja za informacijske tehnologije HGK, na e-adresi iskevin@hgk.hr ili na telefon 01/456-1576.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti