Hoće li buduće Nokije biti posebno zaštićene od kibernetičkih napada?

Incidenti kibernetičke sigurnosti u porastu su tijekom ove pandemije, što znači da nema boljeg vremena za povećanje napora u vezi s mobilnom sigurnošću.

Martina Čizmić | 02.07.2020. / 13:05

Nokia (Foto: AFP) (Foto: Afp)

HMD Global, tvrtka koja stoji iza proizvodnje pametnih telefona Nokia, objavila je zanimljivu vijest. Naime, kupili su imovinu tvrtke specijalizirane za kibernetičku sigurnost Valona Labs te su odlučili pokrenuti novi Centar izvrsnosti u Tampereu, u Finskoj.

Kako ističu, kombinirat će svoju i ekspertizu Valon Labsa u "mobilnom, poslovnom i softveru za kibernetičku sigurnost", što će rezultirati boljim sigurnosnim softverom za pametne telefone. Centar izvrsnosti specijalizirat će se za softver, sigurnost i usluge što će, kako pojašnjavaju, ubrzati prijelaz HMD Globala iz čisto hardverskog poduzeća u kombinirano poduzeće za hardver i usluge, diversificirati intelektualno vlasništvo i istaknuti jedinstvenu ponudu.

Podsjetimo, u ožujku ove godine, HMD Global je ušao u novu kategoriju usluga predstavljanjem svoje globalne usluge roaming podataka, HMD Connect, koja korisnicima širom svijeta omogućava korištenje jednostavne podatkovne SIM kartice. Tijekom sljedećih mjeseci centar u Tampereu usredotočit će se na daljnji razvoj ove usluge i započet će s radom na drugim uslugama kao što su daljinsko zaključavanje uređaja, upravljanje mobilnošću poduzeća, sigurnost softvera mobilnih uređaja, sigurna mrežna komunikacija i testiranje crne kutije. 

Incidenti kibernetičke sigurnosti u porastu su tijekom ove pandemije, što znači da nema boljeg vremena za povećanje napora u vezi s mobilnom sigurnošću. Tampere je poznat kao odredište za tehnološki razvoj, posebice u vezi s mobilnim inovacijama, istaknuo je novo imenovani viši direktor za sigurnost i poslovna rješenja u HMD Globalu, Ari Heikkinen.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti