Hoće li Microsoftov gamerski paket promijeniti način na koji kupujemo konzole?

Umjesto plaćanja pune cijene Xboxa odmah, Microsoft će omogućiti pretplatu za paket koji uključuje Xbox, Game Pass i Xbox Live Gold po cijeni od samo 22 dolara mjesečno.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.08.2018. / 08:33

Xbox (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Već neko vrijeme u gamerskim krugovima govori se o skorašnjem kraju klasičnih igraćih konzola jer će se kompanije s vremenom u potpunosti prebaciti na streaming tako da sam hardver više neće biti toliko bitan. Umjesto kupovine današnjeg Xboxa One S/X ili PlayStationa 4, za uživanje u vrhunskim igrama i grafici više uopće neće biti važan hardver koji se nalazi na vašoj polici ili stolu jer će se sve operacije odvijati u oblaku, dok će korisnicima trebati samo uređaj za streaming i (brza) internetska veza te, naravno, pretplata za igranje.

No, proći će još godina prije nego streaming postane uobičajeni način igranja videoigara te će se do tada prodati još deseci milijuna konzola, a u Microsoftu se nadaju kako će im novi način prodaje konzole i servisa pomoći u zauzimanju još većeg udjela na tržištu. Prema brojnim glasinama koje se šire mrežom, ova kompanija priprema paket "Xbox all access" koji će omogućiti kupnju konzole i korištenje dva pretplatnička servisa – Game Pass putem kojeg korisnici mogu uživati u više od sto igara za Xbox 360 i Xbox One i čija cijena iznosi 10 dolara mjesečno te Xboxa Live čiji pretplatnici za pet dolara mjesečno imaju pristup multiplayeru.

Sama konzola se ne plaća odmah, već se potpisuje ugovor na 24 mjeseca te se kroz dvije godine isplati cijela konzola i uživa u ova dva servisa – cijena pretplate koja uključuje Xbox One S iznosi 22 dolara (oko 140 kuna), a oni koji žele jaču konzolu Xbox One X trebaju plaćati 35 dolara (oko 225 kuna).

Cijena Xboxa One S u SAD-u iznosi oko 250 dolara (oko 1600 kuna), dok godišnja cijena ove dvije pretplate iznosi 180 dolara (oko 1160 kuna) te je ušteda s ovakvim načinom kupovine tijekom dvije godine nije zanemariva. Također, mnogima je jednostavnije, umjesto plaćanja konzole odjednom pa plaćanja 15 dolara mjesečno za ove servise, svaki mjesec platiti 22 dolara i uživati i u konzoli i servisima.

Ovaj Microsoftov paket na početku će biti namijenjen samo korisnicima u SAD-u te bi u budućnosti mogao biti dostupan i u drugim državama.

Izvor: Tech Spot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti