Hoće li ovaj telefon riješiti najveći problem mobilnih korisnika?

Motorola priprema novi model pametnog telefona sa snažnom baterijom koja bi trebala izdržati oko dva dana korištenja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.10.2014. / 10:06

Hoće li ovaj telefon riješiti najveći problem mobilnih korisnika?

S današnjim pametnim telefonima možemo gotovo sve – telefonirati, slati mailove, surfati internetom, gledati TV, plaćati u trgovinama, igrati video igre (zahvaljujući snažnim procesorima i velikim ekranima, mnogi telefoni već sada mogu zamijeniti dlanovne igraće konzole), no najveći problem gotovo svih mobilnih korisnika zbog kojih ne mogu iskoristiti sve mogućnosti svojih telefona jest (pre)kratko trajanje baterije. Uz prosječno korištenje većina ljudi svoje pametne telefone mora puniti najmanje jednom dnevno, dok oni koji češće surfaju, igraju igre ili gledaju videozapise na telefonima svoje mobilne uređaje moraju puniti i više puta dnevno.

Ako je vjerovati glasinama objavljenim na stranici Android Police, čini se da u Motoroli imaju rješenje za ove probleme i kratko trajanje baterije – ova kompanija navodno priprema smartphone Droid Turbo sa snažnom baterijom kapaciteta 3,900mAh koja bi trebala izdržati barem dva dana između punjenja, što je opcija koja bi mogla privući veliki broj korisnika. Osim snažne baterije, ovaj smartphone imat će i odličan hardver (baziran je na hvaljenom Moto X telefonu) pa bi tako trebao imati veliki ekran rezolucije 2560 x 1440 piksela, radit će na brzom četverojezgrenom Snapdragon 805 procesoru, imat će 3GB RAM-a i kameru rezolucije čak 21MP. Također, možemo očekivati i turbo opciju punjenja zahvaljujući kojoj se na nekim Motorolinim uređajima za samo petnaestak minuta baterija može napuniti dovoljno da izdrži oko osam sati rada.

Operativni sustav na kojem će raditi ovaj smartphone bit će, naravno, Android (verzija 4 koja će se moći naknadno nadograditi ili će se odmah isporučivati s verzijom 5.0 lollipop) – na početku će biti dostupan samo korisnicima američkog mobilnog operatera Verizon, a nakon toga vjerojatno i ostalim korisnicima. Više informacija o Droid Turbo pametnom telefonu trebali bi saznati ovaj četvrtak kada bi ga Motorola trebala i službeno predstaviti. 

Foto: Motofirmware/Twitter

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti