Hoćemo li u budućnosti živjeti u ovakvom svijetu?

Teško je predvidjeti budućnost, pogotovo idućih 100 i više godina, no ako se vratimo u povijest, nebrojeno puta se pokušala predvidjeti budućnost.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.07.2014. / 07:31

Hoćemo li u budućnosti živjeti u ovakvom svijetu?

Teško je predvidjeti budućnost, pogotovo idućih 100 i više godina, no ako se vratimo u povijest, nebrojeno puta se pokušala predvidjeti budućnost. Samo 30 godina ranije predviđali smo leteće automobile, putovanje kroz vrijeme, teleportaciju i još mnogo toga, no ništa od toga nije ostvareno, barem ne za sada. 

Vrhunac tehnologije do koje smo došli su električni automobili, ako pričamo o svakodnevnoj upotrebni, i to je tek početak, no bolje išta nego ništa, rekli bi neki.  

Čini se kako smo tek krenuli u pravi tehnološki uspon. Računala su sve manja, a upotreba sve veća. Alexey Zakharov izradio je prilično zanimljivu predodžbu kako bi izgledao New York u 31 stoljeću. Ako nastavimo ovim koracima možda i mi doživimo ovakvu budućnost, tamo negdje pod stare dane. 

Sve u svemu, bilo bi itekako zanimljivo vidjeti cijeli film iz ovog kratkog isječka, možda bi to bilo prikladno za neki Blade Runner II ili nešto slično.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti