Honor najavio dolazak svojih preklopnih telefona u Europu

Novi Honorov pametni telefon HONOR 70 nagrađen je EISA nagradom "Best Buy" u kategoriji pametnih telefona.

Martina Čizmić | 02.09.2022. / 18:01

Honor 70 (Foto: Zimo)

 Prvog dana IFA sajma u ime Honora gostujuće predavanje održao je videolinkom izvršni direktor Honora, Georg Zhao, koji je iznio predanost brenda inovacijama i otvorenoj suradnji, dok je predsjednik Honora za Europu Tony Ran predstavio nove uređaje ove kompanije.

Europa je oduvijek bila središte inovacije, istaknuo je Zhao. S tim na umu inspirirani smo da inoviramo ne bi li potaknuli promjenu. Nema bolje prilike od danas da ojačamo svoju predanost promjeni i inovaciji.

 Predstavio je novu strategiju "Prihvaćanje povezane budućnosti" te dva flagship telefona, ali najavio dovođenje preklopnih i sveobuhvatnih vrhunskih pametnih telefona na međunarodno tržište. Najavio je i MagicOS 7.0, kako kaže operativni sustav za pametnu suradnju na Androidu, ali operativnim sustavima PC i IoT.

George Zhao, izvršni direktor Honora (Foto: Zimo)

 Dodao je kako prihvaćaju otvorene standarde ne bi li olakšali besprijekornu suradnju između pametnih telefona, tableta, računala i drugih IoT proizvoda tako da se uređaji s različitim OS-om mogu povezati s MagicOS uređajima na razini sustava. Uz nove promjene korisničkog sučelja, MagicOS 7.0 omogućit će korisnicima upravljanje HONOR prijenosnim računalom, pametnim telefonom i tabletom pomoću jedne tipkovnice i miša.

Ovom značajkom korisnici mogu nesmetano povlačiti datoteke preko raznih uređaja, kao i upisati tekst u pametni telefon ili tablet pomoću tipkovnice prijenosnog računala. MagicOS 7.0 bit će službeno objavljen u četvrtom tromjesečju 2022. Osim toga, nova HONOR Developers Service Platforma pružit će izravnu podršku i usluge programerima. Među brojnim dostupnim uslugama, programeri mogu poslati svoje aplikacije u App Market i Game Center putem platforme. Također će programerima pružiti pristup različitim mogućnostima sustava kako bi u budućnosti razvili značajke na različitim uređajima za korisnike HONOR uređaja.

 Dodatno, HONOR proširuje svoje partnerstvo s Microsoftom kako bi Phone Link donio međunarodnim korisnicima HONOR uređaja. Prethodno dostupan samo korisnicima HONOR uređaja u Kini, Phone Link omogućuje korisnicima povezivanje odabranih HONOR pametnih telefona s Windows računalima kako bi otključali nove mogućnosti na različitim uređajima, uključujući mogućnost pregledavanja obavijesti, upućivanja i primanja poziva na računalu i korištenja mobilnih aplikacija u sustavu Windows. HONOR Magic4 Pro jedan je od prvih međunarodnih HONOR modela pametnih telefona koji podržavaju Phone Link, dok će Honor 70 također podržavati Phone Link nakon OTA ažuriranja.

Tony Ran, direktor Honora za Europu (Foto: Zimo)

Predstavili su i Gateway to the Future, globalnu inicijativu koja počinje u Hamburgu s ciljem nadahnuća kreativnih talenata iz cijelog svijeta da iskoriste moć tehnologije za povezivanje ljudi s kulturom u eri metaversea.

Od našeg osnutka, HONOR je uvijek težio dati veliki doprinos industriji kako bi omogućio bolju budućnost za sve. Da bismo postigli taj cilj, ostali smo laserski usredotočeni na našu predanost inovacijama, rekao je George Zhao, izvršni direktor HONOR-a. Uvođenjem MagicOS 7.0, Fitness and Health rješenja, radujemo se pružanju uvjerljivih opcija europskim i međunarodnim potrošačima koji traže najmodernija korisnička iskustva na tržištu.

Novi proizvodi

Tony Ran, direktor Honora za Europu (Foto: Zimo)

Tony Ran, direktor Honora za Europu (Foto: Zimo)

Po prvi put, Honor će svoje preklopne pametne telefone predstaviti na međunarodnim tržištima. Najavljena tijekom sajma IFA 2022, strategija dva flaghsipa omogućit će HONOR-u da svoje nadolazeće preklopne pametne telefone i sveobuhvatne pametne telefone dovede u Europu i druge regije diljem svijeta.

Tony Ran, predsjednik Honora za Europu, okupljenima je predstavio tri nova proizvoda: HONOR 70, HONOR MagicBook 14 i HONOR Pad 8, prvi HONOR tabletov dostupan izvan Kine. Sva tri proizvoda trebala bi stići na odabrana europska tržišta u narednim tjednima.

HONOR 70 najnoviji je dodatak linije pametnih telefona N serije. Elegantni uređaj dolazi sa Solo Cut načinom rada, koji korisnicima omogućuje istovremeno snimanje dva videozapisa, pri čemu jedan sadrži jednu temu, a drugi hvata cijelu grupu. Dolazi sa snažnom dvostrukom glavnmj kamerom, koja se sastoji od glavne kamere supersenzora od 54 MP s velikim 1/1,49-inčnim IMX800 senzorom i ultraširokokutnom i makro kamerom od 50 MP. Novi pametni telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G i podržava GPU Turbo X i OS Turbo X, pružajući glatke performanse i responzivno iskustvo u nizu teških zadataka, uključujući uređivanje videozapisa za vlogere koji su uvijek u pokretu.

Honor 70 prvi je pametni telefon koji pokreće najnoviji HONOR Magic UI 6.1 baziran na Androidu 12.

Tijekom IFA sajma, Udruženje stručnjaka za snimanje i zvuk (EISA) dodijelilo je HONOR 70 pametnom telefonu nagradu EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023. EISA je stručna zajednica koja se sastoji od preko 60 najuglednijih svjetskih časopisa za potrošačku elektroniku, web stranica i komentatora društvenih medija iz 29 zemalja.

HONOR 70 bit će dostupan u Hrvatskoj od 2.9., a preporučena maloprodajna cijena za model HONOR 70 8GB 128GB je 4099kn, a verzija 8GB 256GB 4499kn.

Novi Honorov prijenosnik i tablet (Foto: Zimo)

Prijenosno računalo s OS Turbom

OS Turbo prvi se put pojavljuje na HONOR prijenosnom računalu, novom HONOR MagicBooku 14 i pruža značajno poboljšanje u trajanju baterije i do 20,8 posto bolju učinkovitost snage u usporedbi s prethodnikom. Prijenosno računalo s 14-inčnim zaslonom prekrivenim Gorilla Glassom pokreće Intel Core i5-12500H procesor 12. generacije i može se konfigurirati s namjenskom grafičkom karticom NVIDIA GeForce RTX 2050. S baterijom od 75 W nudi do 17 sati trajanja baterije u stanju pripravnosti i podržava brzo punjenje kako bi se osiguralo do 3,5 sata neprekidnog rada pri pokretanju softvera za produktivnost nakon samo 15 minuta punjenja. HONOR MagicBook 14 bit će dostupan na odabranim europskim tržištima po cijeni od 1099 eura odnosno 1299 eura, ovisno o specifikacijama. 

Novi tablet HONOR Pad 8

 HONOR Pad 8 je pristupačan svestrani pametni uređaj koji zadovoljava potrebe za produktivnošću i zabavom, kombinira 12-inčni 2K HONOR FullView zaslon i podržava rezoluciju od 2000x1200 piksela s milijardu boja. Debeo je manje od sedam milimetara, a teži tek nešto više od pola kilograma. Opremljen je s osam stereo zvučnika za bolje iskustvo slušanja omiljenih sadržaja. Dolazi s opcijom Multi-Window Viewing koji omogućuje rad u četiri aplikacije istovremeno na ekranu. Ima bateriju kapaciteta 7250 mAh za cjelodnevno povezivanje, a bit će dostupan na odabranim europskim tržištima po cijeni od 329 eura (4GB+128GB) odnosno 349 eura za (6GB+128GB). 

Honor 70 (Foto: Zimo)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti