Honor predstavio inovativnu četveroslojnu AI arhitekturu i nastavak suradnje s Google Cloudom

Istaknuli su kako su spremni integrirati vrhunska Gen-AI iskustva, koja pokreće Google Cloud, u svoje nadolazeće pametne telefone, obećavajući korisnicima isporuku nove razine inteligencije i inovacije, uz poboljšanu zaštitu privatnosti.

Martina Čizmić | 24.05.2024. / 13:00

George Zhao, Honor (Foto: Honor)

Honor je na sajmu VivaTechu predstavio svoj inovativni pristup umjetnoj inteligenciji na uređajima, kao i revolucionarnu četveroslojnu AI strategiju. Najavio i buduća Gen-AI iskustva s Google Cloudom, koja će biti predstavljena na njegovim nadolazećim pametnim telefonima, otvarajući uzbudljive mogućnosti za unaprjeđenje korisničkog iskustva.

U Honoru čvrsto vjerujemo kako, kombinirajući snagu personalizacije AI-ja na uređajima, intuitivnosti i zaštite privatnosti, svatko može sigurno i zaštićeno otkriti puni potencijal AI-ja. Također, drago nam je što nastavljamo suradnju s Google Cloudom, koristeći zajedničko iskustvo kako bismo iskoristili potencijal ovog hibridnog pristupa i pružili još besprijekornije AI iskustvo našim korisnicima, istaknuo je George Zhao, izvršni direktor Honora.

Honor je tako predstavio četveroslojnu arhitekturu umjetne inteligencije i objasnio svoj strateški fokus na integraciju umjetne inteligencije u MagicOS. Ova arhitektura sastoji se od različitih slojeva, pri čemu se na osnovnom sloju nalazi AI za više uređaja i operativnih sustava, što čini temelj otvorenog ekosistema, omogućavajući dijeljenje računalne snage i usluga između različitih uređaja i operativnih sustava. Nadograđujući ovaj temelj, platformski AI sloj omogućava personalizirani operativni sustav, olakšavajući interakciju između korisnika i računala na osnovu njihovih namjera i prilagođenu alokaciju resursa. Na trećem sloju, AI na razini aplikacija donosi val inovativnih, generativnih AI aplikacija koje će transformirati korisničko iskustvo. Na samom vrhu, sloj za Cloud-AI usluge pruža korisnicima jednostavan pristup masivnim uslugama u oblaku, uz istovremeno naglašavanje zaštite privatnosti, stvarajući sveobuhvatno i napredno AI iskustvo.

Kao dio MagicOS 8.0 operativnog sustava, Magic Portal prvo je korisničko sučelje u industriji koje se temelji na namjerama, koje razumije ponašanje korisnika i koje pojednostavljuje složene zadatke u procese koji se odvijaju u jednom koraku. Magic Portal trenutno podržava 100 vrhunskih aplikacija u sedam scenarija, uključujući putovanja, produktivnost, slanje poruka, pretraživanje, zabavu, kupovinu i društvene mreže, s planovima za proširenje scenarija korištenja kako bi se u budućnosti pružila još besprijekornija i inteligentnija AI iskustva.

Istaknuli su kako su spremni integrirati vrhunska Gen-AI iskustva, koja pokreće Google Cloud, u svoje nadolazeće pametne telefone, obećavajući korisnicima isporuku nove razine inteligencije i inovacije, uz poboljšanu zaštitu privatnosti.

Najavljeno je i kako će nova Honor 200 serija podići mobilnu fotografiju na novu razinu s potpuno novim AI poboljšanim iskustvom portretiranja. Korištenjem umjetne inteligencije za učenje iz ogromne baze podataka Studija Harcourt, podijelit će cijeli proces fotografiranja portreta u devet različitih koraka te replicirati metodu Harcourta za portrete studijske kvalitete.

Honor 200 serija bit će predstavljena u Parizu 12. lipnja. 

Na VivaTechu održana je i rasprava u kojoj je sudjelovala stručnjakinja dr. Justine Cassell, a u fokusu je bila budućnost multimodalne interakcije, pri čemu je naglašeno kako ova integracija unaprjeđuje praktičnost i zaštitu privatnosti za korisnike pametnih uređaja.

Umjetna inteligencija na uređaju može dodatno osnažiti pojedince budući da donosi personalizirane preporuke, dok istovremeno čuva privatnost korisnika zadržavanjem podataka na uređaju. Primjerice, dizajn Honorovog Magic Portala korisnicima osigurava zadržavanje kontrole nad odabirom usluge i donošenjem odluka, istaknuo je Zhao.

Bilježi se porast broja pametnih uređaja, poput AI prstenova, uz pametne telefone, što ukazuje na rastuću potrebu za umjetnom inteligencijom koja integrira verbalni jezik, neverbalne znakove, poput gesta i izraza lica, te paraverbalne elemente, poput govorne intonacije. To i upućuje potrebu za usvajanjem multimodalno osjetljive umjetne inteligencije na telefonima. Što više modaliteta uključimo u sustav umjetne inteligencije, pomoći ćemo i većem broju različitih ljudi, dodala je dr. Cassell.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti