Honor je predstavio GPU Turbo, revolucionarnu tehnologiju ubrzane grafičke obrade. Hardverskom i softverskom integracijom, GPU Turbo dramatično poboljšava učinkovitost grafičke podrške kod mobilnih telefona, čime će korištenje mobilnih uređaja postati još ugodnije i brže.

Oduševljeni smo što smo postigli ovaj tehnološki napredak budući da u Honoru svojim korisnicima diljem svijeta nastojimo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo, izjavio je George Zhao, predsjednik Honora te dodao: Uvjereni smo da GPU Turbom možemo poboljšati svoju tržišnu prednost jer će njime grafička obrada biti mnogo učinkovitija te će pružati besprijekoran mobilni doživljaj.

GPU Turbo je tehnologija ubrzane grafičke obrade, integrirana na hardveru i softveru, koja popravlja tradicionalan model obrade grafike s niže razine, čime značajno poboljšava korisnički doživljaj. Istraživanjem i prikupljanjem znanja na području obrade grafike, Huawei i Honor postigli su ključan tehnološki napredak u poboljšanju učinkovitosti grafičkog procesiranja za 60 posto te smanjenje potrošnje energije SoC-a (System on Chip) za 30 posto, pomičući tako granice omjera između performansi i potrošnje energije. Paralelno s time, većom efikasnošću renderiranja, Honor uređaji, zahvaljujući GPU Turbu postižu vrhunsku kvalitetu grafike, čak i u slučajevima kada aplikacija za mobilne igre ne podržava HDR prikaz.

Tijekom proteklih 10 godina rasla je potreba za što boljom grafikom kod pametnih telefona, što je vidljivo kroz povećanje rezolucije zaslona, počevši od VGA do 1080p, a uskoro i do 4K. Za razliku od već zastarjelih rekreativnih i edukativnih mobilnih igara, današnje mobilne igre koje prevladavaju među gamerima, kao što su MOBA (multiplayer online gaming arena) igre na pametnim telefonima, trebaju snažnu grafičku podršku. Ista je potrebna i sve popularnijim vrhunskim tehnologijama i aplikacijama poput AR (proširene stvarnosti) i VR (virtualne stvarnosti) te kod obrade fotografija. GPU-ovi za mobilne platforme oduvijek su se suočavali s nizom tehničkih ograničenja kao što je skladištenje, zagrijavanje komponenti i potrošnja energije, što je razvojnim programerima pametnih telefona predstavljalo velik izazov kojim su se morali nositi sa sve većim zahtjevima obrade mobilne grafike. Zbog toga su Huawei i Honor pokrenuli GPU Turbo, ključni tehnološki iskorak do kojeg su tvrtke došle temeljem prikupljenog iskustva na tom području.

GPU Turbo bit će koristan mobilnim igrama koje trebaju visoku učinkovitost grafičke obrade, kroz povećanje brzine i dramatičnu optimizaciju korisničkog doživljaja igranja. Izvrsnom integracijom hardvera telefona i EMUI softvera, kao i poboljšanom grafikom gornje razine, ova će značajka postati temeljna odlika Honor pametnih telefona. Osim toga, GPU Turbo može podržati AR i VR u budućnosti te se može primijeniti na drugim područjima, kao što je virtualna nastava, online trgovina i telemedicina, a sve kako bi se korisnicima osigurao vrhunski vizualni doživljaj.

GPU Turbo značajku prvi je dobio Honor Play, predstavljen u Kini početkom lipnja, a postupno će se dodavati i na druge popularne Honor pametne telefone, kao što su, u Europi nedavno predstavljen Honor 10, Honor View10, Honor 9 Lite i Honor 7X. Datumi nadogradnje svakog modela uređaja u Hrvatskoj bit će objavljeni uskoro. Tehnologija će također biti dostupna i ostalim korisnicima Honora diljem svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju