Honor u Zagrebu predstavio nove telefone namijenjene svima koji vole snimati video

Honor je nakon duge pauze predstavio nove uređaje na hrvatskom tržištu.

Martina Čizmić | 09.11.2021. / 16:42

Galerija

Nakon gotovo dvije i pol godine pauze i brojnih promjena, Honor je u Zagrebu predstavio nove uređaje i najavio povratak na hrvasko tržište. U sklopu globalnog predstavljanja, novinarima su predstavljeni pametni telefoni Honor 50 i Honor 50 light, te bežične slušalice i prijenosna računala pod Honorovim brandom. 

Kao glavni adut oba uređaja istaknute su njihove kamere pa su oba telefona okarakterizirana kao telefoni za snimanje vlogova i dijeljenje videa na društvenim mrežama. Naime, Honor 50 ima prednju kameru od 32MP s kutom gledanja od 90 stupnjeva, dok se na stražnjoj strani nalazi četverostruka kamera s glavnom kamerom od 108MP, širokokutnom od 8MP, makro kamerom od 2MP i dubinskom kamerom od 2MP. Uz to, uređaj dolazi s nekoliko različitih načina snimanja koji će omogućiti korisnicima da snimaju istovremeno s prednjom i stražnjom kamerom. 

Kako je istaknuto tijekom prezentacije, bežične slušalice spojene preko Bluetootha mogu se koristiti kao bežični mikrofoni tijekom snimanja video zapisa te tako izbjeći snimanje okolne buke. 

Honor 50 ima ultra-tanki okvir na prednjoj strani i 2,5D ispolirane staklene rubove na gornjoj i donjoj strani ekrana, a dizajn kamere s dvostrukim prstenom sastavljenim od dva koncentrična kruga na stražnjoj strani, podsjeća na par očiju.

Dolazi s OLED ekranom od 6,57 inča koji podržava Full HD rezoluciju od 2340x1080 te prikazuje 1,07 milijardi boja i pokriva 100% DCI-P3 raspona boja.Za razliku od nekih drugih uređaja na tržištu, Honor ima jednoćelijski i dvokružni dizajn baterije snage 4.300mAh, koja podržava punjenje punjačem od 66W. U središtu je uređaja Qualcomm SnapdragonTM 778G 5G chipset, a uz Turbo X grafički procesor osigurava i dovoljnu brzinu za igranje zahtjevnih mobilnih videoigara.

Honor 50 bit će dostupan u trgovinama u Hrvatskoj od sredine studenog - 6GB RAM-a i 128GB ROM-a po cijeni od 3.999 kuna, a 8GB RAM-a i 256GB ROM-a po cijeni od 4.499 kuna.

Tijekom predstavljanja najavljen je i HONOR 50 Lite koji će postati dostupan u prosincu, a dolazi s punjačem od 66W za brzo punjenje baterije, 6,67-inčnim FullView zaslonom i četverostrukom kamerom od 64 MP. 

Predstavljanje novih pametnih telefona Honor - 3 (Foto: Zimo)

Na predstavljanju su također predstavljene i bežične slušalice Honor Earbuds 2 Lite koje bi korisniku trebale osigurati čak 32 sata slušanja glazbe. Trenutno nije poznato kad će biti dostupne u Hrvatskoj, ali se zna da će na europskom tržištu imati cijenu od 79 eura (oko 590 kuna). 

Istaknuta su i dva prijenosna računala - Honor MagicBook X14 i X15. Baš kao što im ime govori radi se o prijenosnicima veličine 14 i 15 inča koji imaju aluminijsko kućište i čija težina iznosi nešto manje odnosno nešto više od kilogram i pol. Više informacija o njihovoj cijeni i dostupnosti trebalo bi biti poznato nešto kasnije tijekom ove godine. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti