Honor zauzeo vodeće mjesto na kineskom tržištu pametnih telefona

Kineska kompanija isporučila je 15 milijuna telefona čime je zauzela 20 posto tržišta, što predstavlja rast veći od 200 posto.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.05.2022. / 16:11

Predstavljanje novih pametnih telefona Honor - 1 (Foto: Zimo)

Analitička kompanija Canalys objavila je podatke za tržište pametnih telefona u Kini za prvi ovogodišnji kvartal. Tijekom prva tri mjeseca ove godine zabilježen je pad isporuka (75,6 milijuna telefona) od 18 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije te 13 posto u odnosu na kvartal ranije.

Iako je riječ o naglom padu, to predstavlja korekciju tržišta tipičnih sezonskih trendova nakon nenormalnog prvog tromjesečja 2021. Prvi kvartal na tržištu smartphonea u Kini donio je i velike promjene na listi najpopularnijih kompanija te je prvi put vodeće mjesto pripalo Honoru. Kineska kompanija isporučila je 15 milijuna telefona čime je zauzela 20 posto tržišta, što predstavlja rast veći od 200 posto.

Drugo mjesto zauzeo je Oppo koji je isporučio 13,9 milijuna pametnih telefona - pri čemu treba napomenuti da su u te brojke ubrojene i isporuke OnePlusa. Apple je ostao među prva tri nakon snažnog posljednjeg kvartala prošle godine s isporučenih 13,8 milijuna telefona, dok su u prvih pet završili još Vivo i Xiaomi, isporučivši 12,2 milijuna odnosno 10,6 milijuna jedinica.

Konkurencija među prvih pet dobavljača bila je iznimno neizvjesna jer je Huawei nestajao u posljednjim tromjesečjima. Dok je većina vodećih dobavljača ublažila nova lansiranja u prvom tromjesečju, HONOR je sekvencijalno porastao za 6%. Njegova nova serija 60 i X30 pridonijela je njegovim solidnim performansama jer je nastavila rasti u offline kanalima, komentirala je rezultate analitičarka Canalysa Amber Liu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti