HP upozorio korisnike na potencijalno zapaljive baterije

Najproblematičniji dio gotovo svih IT uređaja su baterije, potvrđuje to i novi HP problem s baterijama na prijenosnicima

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 10.01.2018. / 07:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Gotovo konstantno se brojni proizvođači pametnih telefona, tableta i prijenosnika susreću s problemima neispravnih i potencijalno opasnih baterija. Novi takav slučaj stigao je iz HP-a, koji je objavio kako dio njihovih prijenosnika koji su na tržište distribuirani u razdoblju od prosinca 2015. do prosinca 2017. ima problema s baterijama. Nije specificirano kakvi su točno problemi u pitanju, ali je HP vrlo jasno naznačio kako se “pojedine baterije mogu pregrijavati, izazvati požar i biti vrlo opasne za korisnike”, stoga je sve vlasnike spornih serija prijenosnika pozvao da što je moguće prije zamijene svoje baterije, naravno, potpuno besplatno.

Prijenosnici HP Probook 64x (G2 i G3), HP ProBook 65x (G2 i G3), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11, odnosno HP ZBook (17 G3, 17 G4, i Studio G3) mobilne radne stanice spadaju u kategoriju rizičnih, ako ste vlasnik nekog od navedenih modela, potrebno je istog trenutka bateriju postaviti u takozvani “Battery Safe Mode”, dok ne pošaljete svoj uređaj u ovlašteni servis i ne zamijenite bateriju. Ako nemate mogućnost “Battery Safe Mode”, nužna je nadogradnja BIOS-a koja će vam omogućiti navedenu opciju i smanjiti rizik na najmanju moguću mjeru. No, ponavljamo, zamjena baterije je apsolutno nužna.

HP je na svojim službenim stranicama objavio i softver pomoću kojega možete provjeriti je li vaša baterija iz kategorije rizičnih i trebate li je zamijeniti. Softver kao i sve dodatne informacije nalaze se ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti