Edukativna aplikacija Photomath, koja pomaže u rješavanju matematičkih zadataka i korisnicima pomaže da savladaju i najteže zadatke, ostvarila je izniman uspjeh. Točnije, zabilježili su više od 100 milijuna korisnika odnosno preuzimanja aplikacije koja je dostupna za iOS i Android telefone. Osim ovog važnog postignuća, tvrtka je dobila i investiciju serije A od 6 milijuna dolara za daljnji razvoj svojih naprednih sposobnosti učenja matematike i proširenje svog tima nastavnika matematike, stručnjaka za strojno učenje i vrhunskih programera. Glavni investitor je američki venture capital fond Goodwater Capital, a u investiciji sudjeluje i Learn Capital.

Stjecanje matematičkog znanja ulog je za uspjeh u globalnoj ekonomiji današnjice, rekao je Rob Hutter, osnivač i izvršni partner Learn Capitala. Matematika i matematički način razmišljanja od presudne su važnosti za akademski uspjeh uopće i zaposlenje u najbolje plaćenom sektoru u svijetu, i sve je više prepreka za napredak nesavladivo bez dubinskog razumijevanja i znanja matematike. Riječ je također i o predmetu s najvećim nerazmjerom u pristupu kvalitetnoj poduci te postoji dubinska potreba za inovacijama u učenju matematike.

Aplikacija pomaže učenicima da nauče i svladaju temeljne matematičke koncepte jednostavnim skeniranjem matematičkih zadataka svojim mobitelom, a aplikacija ih odmah vodi korak-po-korak kroz detaljna objašnjenja o tome kako pristupiti i riješiti takve zadatke.

Photomath app main features from Photomath Support on Vimeo.

 

No, ona također pomaže i roditeljima jer mnogi roditelji žele pomoći svojoj djeci pri učenju matematike i vježbanju zadataka kod kuće, ali se često i sami bore s prisjećanjem koncepata i gradiva koje su davno učili ili se u mnogome razlikuju u načinu na koji su ih bili učili.

Ideja za Photomath nastala je kada sam vježbao matematiku sa svojim sinom, rekao je Damir Sabol, izvršni direktor i suosnivač Photomatha. Čak i kao inženjeru s dobrim matematičkim predznanjem, bilo mi je teško sjetiti se i objasniti mu osnovne matematičke koncepte. Ako je srednjoškolska matematika teška i inženjerima, pomislio sam, kako je tek učenicima koji se s gradivom susreću po prvi put?! Kako bismo doskočili epidemiji anksioznosti koju uzrokuje matematika i slabim rezultatima, udružili smo se s vrhunskim stručnjacima u obrazovanju i tehničarima te razvili jednostavno rješenje koje raščlanjuje koncepte i podučava na smislen način.

Od lansiranja, aplikacija je doživjela brojna poboljšanja, a rad na njoj još uvijek nije gotov. Tako je nedavno dodano animiranon objašnjenje koje automatizirano ilustrira osnovne koncepte matematike. Baš kao što to čini nastavnik na ploči. Kako se aplikacija koristi diljem svijeta, nudi i više pristupa rješavanju problema, čineći tako matematiku intuitivno razumljivijom učenicima.

Vrijednu investicij od 6 milijuna dolara namjeravaju djelomično upotrijebiti kako bi odgovorili na izazove kako pristupiti zadacima riječima, što je za mnoge učenike često najteži obliku zadataka.

Photomath se istaknuo svojom jedinstvenom kombinacijom nevjerojatne lakoće korištenja, brzog širenja na temelju preporuka korisnika, visoke razine zadovoljstva korisnika i pozitivnog utjecaja na učenje matematike. Usmjeravanjem korak-po-korak, Photomath pomaže učenicima naučiti kako riješiti probleme na način na koji bi to činili najbolji edukatori. Vrlo smo uzbuđeni zbog udruživanja s Damirom i ekipom kako bismo pomogli poboljšati proces učenja matematike diljem svijeta, istaknuo je na kraju Edward Suh, ravnatelja Goodwater Capitala, koji će se pridružiti kompanijskom odboru Photomatha.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju