Hrvatska IT tvrtka posluje u 90 zemalja, a surađivali su čak i s američkom vladom: "Ponosan što možemo pokazat da su Hrvati sposobni napraviti takve stvari"

U vrijeme kada nas često upozoravaju na opasnosti koje vrebaju u digitalnom svijetu, i kada je sigurnost pravi izazov - oni tome uspijevaju doskočiti. Njihove ideje prepoznala je čak i američka Vlada, ali i tisuće drugih u svijetu jer posluju na šest kontinenata. Sis-Kit naša je Bolja Hrvatska.

DNEVNIK.hr | 15.01.2024. / 22:24

Galerija

Sigurnost, ušteda vremena, organizacija dokumenata - njihova su specijalnost.

U današnje vrijeme kad je sve praktički digitalno za većinu firmi mi se bavimo sigurnosti. Naš posao je sigurnost poslovnih podataka, rekao je Frane Borozan, suosnivač.

Štite tvrtke od napada hakera i čuvaju ih od curenja osjetljivih podataka kroz softvere. Posluju u 90 zemalja, na šest kontinenata.

Mi im osiguravamo da jako brzo i jednostavno postave nekakve sigurnosne postavke i sve što je potrebno da tu administraciju brzo odrade i svedu na minimum, poručila je Nives Bučić Petrušić, voditeljica inženjera.

Prepoznala ih je i američka vlada s kojom su surađivali, ali i jedna od najvećih američkih zdravstvenih institucija.

WowMouse Ova aplikacija pretvara pametni sat u pametnog miša

Nevjerojatno je čuti tako lijepe riječi od tvrtke koja ima preko 300 tisuća zaposlenih tako da mislim da kad vidimo da smo stvarno nekome olakšali život to nas čini sretnima, istaknula je Iva Erceg, voditeljica proizvodnih timova.

Iako posao zvuči kao znanstvena fantastika, ovako to najmlađi shvaćaju.

Tata se bavi firmom gdje su kompjuteri, izjavio je Roko, Franin sin.

Toni Frankola i Frano Borzan, osnivači tvrtke, imali su jasnu viziju od samih početaka. Sada su jedna od tisuću najbrže rastućih tvrtki u Europi. Nedavno su dobili jednu od najvećih britanskih investicija u hrvatski IT u iznosu od devet milijuna dolara.

Ja sam ustvari iznimno ponosan što mi možemo pokazat da su Hrvati sposobni napraviti takve stvari koje se koriste u cijelome svijetu, napomenuo je Borozan.

U timu broje 75 ljudi, uvijek ima mjesta i za nove talentirane radnike i studente. Godinama im nude praksu.

Garmin HRM-Fit Garmin osmislio poseban gadget za žene koje vole vježbati

To nas više osnažuje da i dalje nastavimo rasti, truditi se, davati sve od sebe kako bi bili još bolji, kazala je Bučić Petrušić.

Ljudima nastoje maksimalno približiti prednosti koje donose novije tehnologije.

"Strah ne postoji. Cijeli svijet teži prema nekakvoj digitalizaciji i tako će se povećavati potreba za IT stručnjacima. Ljudi koji se time bave moraju biti u korak s vremenom.

I zaključuje ako imate neku ideju, odvažite se i nemojte da ostane samo na njoj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti